resim
Bartuğ Elmaz
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Ön Libero
Yaş:21
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 346
    kesinlikle 1. lig ya da süper lig fark etmeksizin türkiye'den bir takıma kiralanmaması gereken oyuncu.

    bartuğ, hem daha önce videolarında hem de 2020-2021 sezonu u-19 maçlarında gördüğümüz üzere regista olmaya uygun bir oyuncu. nedir en önemli özellikleri, fm diliyle, vizyonu yani pas görüş açısı çok yüksek, sağ veya sol fark etmeksizin topu hızlı bir şekilde ayağından çıkartabilen, kısa paslarda da topu ayağından hızlı bir şekilde çıkartabilen, baskı olduğu zamanlarda üst seviye defansif oyun kurucu jorginho'ların yaptığı bir adım geri ya da ileri atarak top kontrol etmeleri yaşına göre gayet iyi ve olumlu bir şekilde yapabilen bir oyuncu.

    peki bu kadar iyi bir oyuncu niye türkiye'de bir takıma kiralanmaması gerekiyor?

    türkiye'de alt ve üst liglerde sebebi bilinmeyen bir türk teknik direktör furyası olduğu için ve bu türk teknik direktörlerin kafası hala aynı çalıştığı için defansın önünde sert savunmacı bir adam olmasını istiyorlar. bütün medya tarafından çok iyi teknik direktör olduğu söylenen, çok iyi taktik ve teknik bilen sergen bile josef-atiba-necip-oğuzhan ve salih uçan'ın olduğu rotasyona mehmet topal'ı aldı. peki bartuğ'da ne eksik. işte tam da bu türk teknik direktörlerin * defansın önünde oynayacak oyuncudan isteyeceği şeyler eksik ki muhtemelen kariyerinin sonuna kadar da onların istediği seviyede olmayacak.

    biz bilindiği ve görmek isteyenlerin gördüğü üzere, diğer büyük takımların ve büyük milli takımların yaptığı gibi, topun değerini bilen, topla oynayan, geriden oyun kuran ve blok halinde karşı yarı alana yerleşmeye çalışan bir takımız. bartuğ'un özellikleri bizim için çok uygun fakat bizim için bile yetersiz olan bazı özellikleri var.

    bunlardan birincisi ikili mücadeleye girme sıklığı. bartuğ ikili mücadele kazanmayı geçtim, ikili mücadeleye girmeyen, top çalmak için hiç bir hamlesi olmayan bir oyuncu. ikili mücadeleye girilip, kaybedilse bile rakibin dengesi bozulacağı için, bu husus çok önemli. aynı zamanda pas açılarını kapatmayı ve takımla kompakt olarak savunma yapmayı da öğrenmesi gerekiyor.

    e diyeceksiniz ki, sevgili mhtsc, hem savunma için bizden hariç kimsede oynamaz dedin, hem de bizde de bu yüzden oynayamaz diyorsun. bu ne perhiz ne lahana turşusu.

    buradaki önemli fark, bizim takımın istediklerini bu sisteme yakın bir takımda rahatlıkla öğrenebilir ve geliştirebilir. kendisinden top kapma canavarı gibi bir görev istemeyiz. yani bizim istediklerimiz, taylan'ın 2020-2021 sezonunda yaptığı savunma kadar. taylan'ın 2020-2021 sezonundaki defansif görevi türkiye'de hiç bir hoca tarafından kabul edilmez ve o görevde oynatılmazdı.

    peki bunun için ne yapılmalı?. burak elmas'ın başkan olmadan önce söylediği ve benim en fazla önemsediğim vaadini gerçekleştirip, hollanda ya da belçika gibi bir ülkede orta sıra bir takıma kiralanması. eğer bunu yapabilirsek benim için geleceğe umutla bakmak için yeterli bir sebep olur.

    üzerine titrememiz, kendini kurtarsın gitsin yerine, bizimle beraber büyük futbolcu olsun dememiz gereken alt yapı ürünümüz. umarım en kısa zamanda kariyeri için uygun adımlar atılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın