• 246
    en zevkli futbolu italya mi oynadi tartisiriz ama en disiplinli, en sistemli, ve en ne yaptigini bilen futbolu italya oynadi. basindan beri belliydi italya’nin kazanacagi. mancini hocam takir takir isleyen bir takim yaratmis ki oyle bayern’de, psg’de, real madrid’te oynayan adamlarla degil ortalama adamlarla yapti bunu. ama kaliteli defans ve kaleci kombinasyonu olunca hicbir macta fire vermediler. italya boyle guclu defans+kaleciye sahip oldugu turnuvalarda en az final oynamistir tarihte.

    bu turnuvada ise ilk defa bu kadar ne yaptigini bilen bir italya gorduk. yeri geldi geriye dustuler yeri geldi maci penaltilar belirledi. ama italya hic disiplini bozmadan sistematik bir sekilde tum ulkeleri gecti. avusturya’nin suprizine izin vermediler. kadrosunda kaliteli oyuncular bulunduran belcika’yi zorlanmadan gectiler. 10 yil onceki gunlerine donmek isteyen ispanya’ya gecit vermediler. en son da finalde evinde ingiltere’ye tramva yasattilar.

    ayrica 37 yasindaki chiellini’yi, eskinin milan’lisi simdinin skandal bir transferle psg kalecisi donnaruma’yi, genc chiesa’yi cok iyi hazirlamis mancini hocam. cok iyi motive olmuslar ki turnuvanin yildizlariydi. insigne ve immobile gibi ortalama ustu ama elit seviye olmayan adamlardan bir del piero, bir inzaghi performansi cikartti. buyuk bir is cikardi, mancini hocam.

    ozet gecersek bu kupa sonuna kadar italya’nin hakkiydi ve hic hata yapmadan, fire vermeden kupayi aldilar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın