resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 2736
    açıkçası milli takım ile uluslararası bir kupa kazanıp kazanmaması, kendisinin tarihin en iyi futbolcusu olduğu gerçeğini değiştirmeyecekti.

    geçen gün nihat kahveci'nin güzel bir sözü vardı messi için. dünya kupasını kazansa, sanki mümkünatı varmış gibi avrupa kupasını da kazanmasını isterler gibi bir şey dedi. evet, messi için maalesef böyle bir algı var.

    hele bir de kendini başka takımda kanıtlamadı, ronaldo her takımda kanıtladı gibi bir söz var ki hakikatten kahkaha atıyorum bunu okuyunca. sanarsın ronaldo, sevilla, napoli gibi takımlara gitti de buralarda rekorlar kırdı.

    ronaldo transfer yaptı da zaten ayrıldığı takım o dönem ingiltere'nin en baba takımı manchester united. gittigi takım ise futbol tarihinin en büyük futbol kulübü real madrid. oradan gittiği takım da italya'da 10 yıldır yürüyerek şampiyon olan juventus.

    messi, manchester city'e gitse ve şampiyon olsa bu sefer de denilecek ki ya kardeşim city zaten o ligin en iyi takımı sıkıysa başka takımda kanıtlasın kendini. bu adam daha 20 yaşındayken real madrid'in içinden geçiyordu tek başına. daha kime neyi kanıtlayacak anlamış değilim.

    bu adamı izlerken futbol oyununa tekrar tekrar aşık oluyorum. attığı golleri, yaptığı asistleri, çalımları, driplingleri öylesine estetik ve sanki sıradan bir insanın da kolayca yapacağı gibi yapıyor ki insan gerçekten şok oluyor. hiçbir harekti zorlama değil. kaleden kaleye calimlayarak gittiği ve gol attığı pozisyonda da hiç zorlanıyor gibi görünmüyor, 35 metreden serbest vuruşu gol yaparken de zorlanıyor gibi görünmüyor. yaptığı her şeyi büyük bir sadelik ve kusursuzluk ile yapması ciddi anlamda beni mest ediyor.

    belki ondan daha çok gol atanlar gelecektir fakat bu kadar her şeyi üst düzeyde yapabilecek biri gelir mi sanmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın