resim
Bartuğ Elmaz
Takım:Sivasspor
Mevki:Ön Libero
Yaş:21
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 345
    pandemi sebebiyle yaşıtları ve diğer takım oyuncuları evde yatarken, idman yapamazken galatasaray teknik heyetinin önerisi ve isteğiyle a takımla idmanlara çıkartılmış, kendisini hazırda tutması için olanaklar sağlanmıştır. yani galatasaray futbol takımı kendisinin gelişimini etkileyecek olumsuz bir durum oluşturmayı bırakın, kendisi için daha da pozitif bir ortam oluşturmuştur. yani kendisine galatasaray teknik ekibi tarafından haksızlık yapılmamıştır.

    2. si bu çocuklar oynasın diyenler çocuklara iyilik değil kötülük yaptıklarının farkında değiller. ne yazık ki bizim alt yapılarımız, alt yapı hocalarımız ve sistemlerimiz a takım seviyesinde oynanan futboldan çok uzak. sen bu alt yapıdan çıkan çocukları sağlıklı ve düzgün bir takım içerisine, rolleri kesin belli olan bir göreve vermezsen, o çocukların potansiyeline yaklaşamadan yok olduğunu görürsün. sen de bartuğ'dan olmadı, artuğ'dan olsun o oynasın dersin durursun. misal atalay. kendisi alt liglere çok fazla bir oyuncuyken 2020-2021 sezonunda adanaspor'da etkili olamadı. oynadıkça geriye gitti. geriye gittikçe formayı kaybetti. atalay 2 sene daha adanaspor düşüncesinde bir takımda oynasın, çocuk 3. lige düşer, belki de kariyeri biter. yani, her oynayan oyuncu pozitif yönde ilerleme kaydetmez. bunu geçmişteki oyuncularda gördük. bilinçsiz bir şekilde oynatırsak gelecekte de görürüz.

    2021 galatasaray seçimli genel kurulunda önce, başkan olmasını istediğim isim burak elmas'tı. tabii bir oyum olmadığı için bunun sadece bir istek olduğunu biliyordum fakat seçim sonuçlarından aşırı derecede mutlu oldum. mutlu olmamın bir sebebi de hollanda, belçika gibi liglerdeki takımlarla anlaşma yapacağız açıklamasıydı.

    bartuğ ve emin bayram için en güzel yol bu olur. sözleşmelerini 5 yıl uzatıp, topun değerini bilen, oyunu oynamayı bilen, geriden topla çıkan, 11 kişinin pas yapabildiği ve organizasyonu olan bir takımda kiralık olarak oynamaları. hem avrupa'yı, oranın alt yapılarını görürler, hem de gelişimini tamamlarlar. türkiye'de herhangi bir takıma kiralansa bu çocuk savunma yapamıyor, defans önünde oynayan oyuncular böyle olmaz, bize kasap lazım deyip, oynatmazlar, oynatsalar da oyun kurmasını değil, adama sert girmesini isterler. yani geriye gider.

    burada bile ki, bile dememin sebebi, buradaki futbol bilgisi diğer sosyal mecralara ve ortamlara göre çok çok üst seviyede, galatasaray'ın şenol güneş'in milli takımı oynattığı gibi oynaması gerektiği sürekli yazıldı, çizildi. yani 2 ön libero, hızlı ve dikine futbol, defanstan topla çıkmayan, her topu uzun oynayan, rakibe şok pres yapıp skor yapıp, uzaktan şut atan bir takım.

    umarım sn. burak elmas dediği bu alt yapı projelerini bir an evvel hayata geçirir ve bu genç arkadaşları kurtarırız. yoksa bizde oynasa bile çok fazla ilerlemeden tökezleyeceklerini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın