resim
Ezgjan Alioski
Takım:Al-Ahli
Mevki:Sol Bek
Yaş:32
Boy:1.71
Uyruk:Kuzey Makedonya
  • 127
    euro 2020 de makedonya maçlarının sırf bu arkadaş için dikkatli gözlerle takip ettim. yaklaşık 3-4 aydır basında sıklıkla adı geçen bir isim. futbolun taktiksel dahisi marcelo bielsa'nın leeds united'ın da 3 lü savunma kurgusundaki sol kenar oyuncusu gibi oynuyordu. makedon milli takımında ise direkt anlamda bir sol bek olarak görev yaptı.

    oyuncu ile ilgili tanıtımı videolarında ve hakkında yapılan yorumlarda çok yönlü bir oyuncu olduğu, sol açık, sol bek, sol iç ve hatta isviçre serüveninde 10 numara dahi oynadığı söyleniyor. fakat benim euro 2020 maçlarında edindiğim izlenim, bu oyuncunun üçlü savunma ile oynayan bir takımın sol çizgi oyuncusu haricindeki başka hiç bir pozisyonda verimli olamayacağı yönünde. top hakimiyeti zayıf, pozisyon bilgisi zayıf, pas opsiyonu zayıf, kademe anlayışını zayıf, zayıf oğlu zayıf.

    şimdi diyeceksiniz ki; babuş öyle diyon da bu adam koca sezon premier lig'de oynadı. işte, hoca bielsa olduğunda öyle bir alan parselizasyonunda oynuyorsunuz ki, kim olsa sırıtmıyor. leeds united olarak bilemem ama makedon milli takımındaki görüntüsü çok çok ama çok yetersiz bir futbolcu olduğu izlenimi verdi bana. 10 numara bile oynar diyenler, herhalde bunu bayrampaşa spor kulübü için diyordur, galatasaray için değil. burada ne 10 numaraların arkasına teneke bağlayıp da göndermedik ki.

    sözün özü, bielsa gibi kurbağayı prense dönüştüren bir sihirbazın yoksa hiç o toplara girme.
App Store'dan indirin Google Play'den alın