• 45
    oynamasını istemediğin futbolcuyu oynatınca, sapına köküne bakmadan, oynatana kolaylıkla isnat edilen suç(!). hamza hamzaoğlu ve fatih terim görebildiğim kadarıyla bu zırvadan en çok nasibini alan isimler. bilhassa fatih terim.

    sene 2011, aylardan mayıs. ünal aysal, ntvspor canlı yayınında yeni sezonda takımın başında fatih terim’in olacağını açıklamış. galatasaray sözlük’te genel itibarıyla sevinç hakim fakat farklı bazı yorumlar da göze çarpmıyor değil. dün gibi hatırlıyorum, “eyvah! mustafa sarp, servet çetin, gökhan zan, barış özbek, ayhan akman, sabri sarıoğlu, aydın yılmaz vs. hepsini oynatacak.”, “sırf ‘o kadar adam oynattı, olmadı; ben oynatınca başardım.’ diyebilmek için oynatacak.” gibi yorumları.

    sonuç:
    mustafa sarp: gitti.
    barış özbek: gitti.
    gökhan zan: bir kaç maç denendi, yedeğe çekildi.
    servet çetin: gaziantepspor maçından sonra galatasaray kariyeri yüksek oranda bitti.
    ayhan akman: şampiyonluk maçından önce lig tv’ye yorumcu gibi ropörtaj veriyordu.
    sabri sarıoğlu: bir kaç maç sonra yedek takılmaya başladı.
    aydın yılmaz: rotasyon topçusu olarak devam etti.
    ujfalusi, eboue, melo vs. evlat denilenlerin yerini aldı. sezon bitti, şampiyon olduk.

    hocanın kadrosunun değişilmezlerinden ve evlat olmakla en çok itham edilenlerden birisi olan emre çolak’ın yerine ısrar ve inatla amrabat istendi ve alındı, emre rotasyon topçusu oldu. yarım sezon gelen deplasmanda müthiş işler yapan “evlat” necati’nin yerine umut bulut geldi. sezonun parlayan yıldızı “evlat” semih kaya var zaten denmedi, dany alındı. devre arasında yine “evlat” umut ve burak’ın ikisinden birinin yerine drogba geldi. yine başka evlatlardan hakan balta’nın yerine sol açık riera 11’in değişmezi oldu. sezon bitti, rahatlıkla şampiyon olduk, şampiyonlar ligi’nde çeyrek final oynadık, harika zamanlardı.

    2013 yazı geldi, “evlat” engin, hamit, semih, emre var denmedi, bruma, chedjou alındı. falan filan…

    yine “evlat” olmakla itham edilen sinan gümüş, sözleşmesi bittiği an şutlandı. hoca’nın milli yaptığı ve hatta transfer edildiği dönem fatih terim tarafından aldırıldığı bile söylenen ahmet çalık hiçbir zaman ilk alternatif olmadı. iki stoper aniden şutlandığı zaman bile düşünülmedi, sözleşmesi bittiği anda da veda edildi.

    örnekleri saymaktan yoruldum artık.

    bakın görün, yarın bir gün kerem 2-3 maç formsuz olup oynatılsın, bugün kerem’i oynatmıyor diye yangın çıkaranlar hocaya kerem’i oynattığı için yine evlatçı diyecek. bugün aytaç transferine kükreyenler, taylan formsuz olup oynamaya devam ettiğinde aytaç evlatçılıktan dolayı oynayamıyor diyecek. diyecek oğlu diyecek. bu tarz deli saçması ithamlar devam edecek.

    emre akbaba ile sözleşme uzatıldı diye öfke kusanların, yine basmakalıp cümlelerle hoca’nın başlığına koşup günün ilk yorumunu girenlerin geçmiş yazılarına bakın. “fatih terim arda’yı getirirse 1 dk bile izlemem.” gibi iddialı cümleler, hemen her fırsatta fatih terim’e veryansın etmeler havada uçuşuyor. herkesin sözünün eri olması lazım. arda turan galatasaray’da ve fatih terim tarafından getirildi. kimse kimsenin galatasaraylılığını ölçemez, galatasaray kimsenin şahsi tahakkümünde değildir ama şahsiyet, iddia edilen sözleri tutmayı gerektirir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın