resim
Vítor Manuel de Oliveira Lopes Pereira
Görev:Teknik Direktör
Takım:Al-Shabab
Yaş:56
Uyruk:Portekiz
  • 564
    ali koç; favre, bielsa ve fonseca gibi bir winner'dan öte idealist ve kazandığı kupadan daha çok oynattığı oyun ile gündeme gelen teknik direktörler ile ilgileniyordu ve bu isimlerin adı geçtikten sonra daha önce başarısız olduğu düşünülen ve hatta dalga geçilen vitor pereira gelince fenerbahçe taraftarlarının çoğu memnun olmadı.

    favre, bielsa ve fonseca gibi hocalar, ali koç'un ilk teknik direktörü olsaydı ve şampiyonluk baskısı olmasaydı daha doğru bir tercih olabilirdi ama ali koç geçenlerde 2021-2022 sezonunda mutlaka şampiyon olacaklarını iddia ediyordu. bu noktada en azından biraz daha winner karakterli bir teknik direktöre daha çok ihtiyaçları vardı.

    işte bu noktada, salt tercih olarak bakılırsa vitor pereira, fenerbahçe için doğru bir hamle gibi geldi bana. her ne kadar 2015-2016 sezonunda hem ligde hem de kupada ikinci olunca loser bir görüntü verse de (o biraz da fenerbahçe loserlığı ile alakalıydı bence) kariyerinde azımsanmayacak kadar şampiyonluk kazanmış biri sonuçta. ayrıca, ligde çok iyi bir beşiktaş'a, kupada da teknik direktörü riekerink bile olsa finallerin takımı galatasaray'a kaybettiğini unutmamak lazım.

    genelde taraftarların gözüne hoş gelmeyen ama şampiyonluğa yetecek bir dengeli futbolu tercih eden pereira'nın olumsuz yönleriyse bana göre, fenerbahçe taraftarının aykut kocaman ve erol bulut örneklerinde gördüğümüz gibi bu futbola en ufak tahammülünün olmaması, art arda gelen kötü sonuçlardan sonra da kimsenin arkasında durmaması. zaten, çok düşük bir krediyle sezona başlayacağı için bir anda kendisini 2020-2021 sezonundaki erol bulut gibi sürekli ölüm - kalım maçına çıkmak zorunda olarak bulabilir.

    bir de seyircisiz bir ortam kendisine daha çok yarayabilirdi ama seyirci de gelecek artık ve oynattığı futbolun yine memnun edici olacağını zannetmiyorum. ayrıca, fenerbahçe'nin kadrosu dengeli bir futboldan ziyade eric gerets veya zico tarzı 2 tane yiyorsan 3-4 tane gol atarak kazanmaya çalışacağın bir oyuna daha uygundu ve ben olsam çok büyük bir risk olsa da teknik direktör olarak bu teknik kadroya alanyaspor ve karagümrük'te başardıklarıyla farioli'yi tercih ederdim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın