resim
Vítor Manuel de Oliveira Lopes Pereira
Görev:Teknik Direktör
Takım:Al-Shabab
Yaş:56
Uyruk:Portekiz
  • 558
    bizim takımda olsa yerin 10 kat dibine sokulacak fakat fenerbahçe’de olduğu için iyi hoca denilen teknik direktör. şimdi burada mesela hamza hamzaoğlu örneği vereceğim. yahu adama denmeyen kalmadı ama adam şampiyon yaptı takımı. fakat futbolcular kendi kazanmış oldu. sanırım bu arkadaşın zamanında da futbolcular kendi oynamamıştı. igor tudor çok daha iyi kadro mühendisliği ile çok daha iyi oynatmıştı takımı mesela. yani adam başarı desen yok e seyir zevki desen o da yok. peki bu adam ne yaptı da iyi oldu? artık diyorum ki sözlükte fenerbahçeliler girmiş yazıp duruyor. vedat 40 milyon, ozan 30 milyon, sadık turkish puyol vs vs. kerem aktürkoğlu için zamanında rotasyonda oynatılmalıydı dedim diye ofsayt manyağı oldum fenerbahçe’deki tüm gençlere +10m fiyat çekildi sözlükte...

    yani demem odur ki sözlükteki bir diğer fenerbahçeli olduğu için deve yapılan piredir kendisi. şuradan hesap edin: mobbing ile yollanmış ve geri gelmiştir. şimdi bir de düşünün bakalım oyun aklı kuvvetli,idealist herhangi bir hoca bu şartlarda geri gelir miydi?

    teknik direktörlük bana kalırsa paramı aldım yatarım sıkıntı yok diyebileceğin bir pozisyon değil. teknik direktörlüğe para olarak bakan birisi berbat bir teknik direktördür. çünkü bu iş futbolun romantik kısmı artık bana kalırsa. endüstriyelleşmiş ve artık her alanda mükemmelleşmiş makine gibi futbolcular varken artık futbolun zevkli kısmı burası oldu. hocaların klas dokunuşlarını izlerkenki his futboldan aldığım zevk oldu artık. kazanmak önemli evet fakat örneğin bir guardiola için kazanmaktan daha önemli olan tek şey futbola yeni bir soluk getirebilmek ve iz bırakabilmek. her iyi teknik direktör idealisttir ve belli bir amacı vardır. x kulübüne gidip elinden geleni yapıp parasını alıp gitmek sıradan teknik adamların yapacağı iştir. ben bu sözlükte fatih terim’i beğenmeyen azınlıktaki kişilerdenim. fakat fatih terim’in bazı küçük düşünen ahmakların güldüğü bir hayali var. bu hayali gerçekleştirmek onun kamçısı ve bu onu elit bir teknik adam yaptı zamanında.

    fenerbahçe bir teknik direktör getirdiyse o teknik direktör istisnasız başarısız olur. çünkü teknik direktörlük sahada yaşanan bir tutkudur ve fenerbahçe sahanın içindeki tutkuyu öldürüp sahanın dışında mücadele veren bir kulüptür. emin olun favre de gelse zerre korkmazdım. favre’nin burada başarısız olacağını düşündüğümden felan değil. tamamen bu sebepten. futbolu saha içinde oynamayı reddeden bir kulüpte tüm hayatını sahanın içine adamış adamların yapamayacağı gerçeğinden dolayı her teknik direktör başarısız olmaya mahkum bu kulüpte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın