• 43054
    galatasaray spor kulübü yönetim kurulu yeni dönemin ikinci toplantısı ali sami yen spor kompleksi türk telekom stadyumu’nda devam ediyor ama birtakım önemli konularda kamuoyunu bilgilendirebilmek için arkadaşlarımın müsaadesiyle erken ayrıldım. aldığımız ilk karar kulübümüzün iştirak şirketlerinin yönetim kurullarına olan atamalar oldu. bu yönetim kurullarında her birinin başkanı galatasaray spor kulübü’nün değerli başkanı sayın burak elmas olmak üzere galatasaray sportif a.ş.’nin yönetim kuruluna sayın dr. rezan epözdemir, sayın bikem kanık, sayın ural aküzüm, sayın özen kuzu ve bağımsız üyeliklere sayın ali gücüm ve sayın murat tacir atandılar.

    galatasaray mağazacılık a.ş.’nin yönetim kuruluna sayın tarhan telli, abdulvahap gazi tanrıverdi, sayın mehmet can, sayın tuncay imral ve sayın selim cemşit atandılar. galatasaray televizyon a.ş’nin yönetim kuruluna sayın şükrü köksal ünlü, sayın ali serhat demirel, sayın met ahmet arıboğan, sayın bora koçyiğit ve sayın mehmet şenol atandılar. galatasaray emlak a.ş.’nin yönetim kuruluna sayın altuğ erim, sayın uğur kılıç, sayın ozan sevindik, sayın sıtkı korkmaz ve sayın hakan gümüş atandılar. galatasaray gayrimenkul a.ş.’nin yönetim kuruluna sayın özen kuzu, sayın ozan şener, sayın erdinç acar ve sayın avi alkaş atandılar. galatasaray a.ş. dijital a.ş.’nin yönetim kuruluna sayın hande ocak başev, sayın elif uzuner, sayın ali serhat demirel, sayın mustafa yazıcı ve sayın abdullah erdem aslan atandılar. bunun haricinde kulübümüzün değerli üyesi sayın dr. fatih birol yönetim kurulumuza uluslararası ilişkiler danışmanı olarak atandı. çoğumuzun bildiği gibi dr. birol dünyada çok önemli bir uluslararası devletler arası kurum olan uluslararası enerji ajansı’nın başkanı ve aynı zamanda davos dünya ekonomi forumu istişare kurumu başkanıdır. kendisiyle bir süredir aynı yolda yürüyoruz. kendisinin galatasaray’a hangi noktada en çok faydalı olabileceğini mütalaa ettiğimizde bir mutabakatla uluslararası ilişkilerde yönetim kurulumuza yol göstermesinin en faydalı ve en anlamlı konum olacağını düşündük. söylemeye hacet yoktur dr. birol bunu galatasaray aşkıyla fahri olarak ve bilabedel yapmaktadır. kendisi dünya ölçeğindeki saygınlığı ve birikimiyle galatasarayımızın uluslararası ilişkilerine çok büyük katkılar yapacaktır. bu desteği için kendisine şükranlarımızı sunuyoruz.

    gündemimizin bir başka maddesi basketboldu. biz yönetim kurulu olarak göreve tabi olurken iki söz vermiştik. bunlardan birincisi, demiştik ki sponsorlukları iyi yönetmek zorundayız. iyi yönetimden kastımız da sponsorlarımızın sponsoru oldukları alanların idari süreçlerine katkıda bulunmaları. teşekkür ederiz sponsorluğunuz için hoşçakalın olmamalı. sponsorluk süresi bittiği zaman biz sizin kapınızı yine çalarız. bunun sağlıklı bir ilişki olmadığı aşikardır. sponsorlarımızın sponsoru oldukları alanı elbette ki yönetmeleri değil ama bu alanın yönetiminde seslerini duyurabilmeleri esastır. bu bizim ilk vaadimizdi.

    ikinci vaadimiz ise 1940 ve 1950’lerde yenilmez armada olarak bilinen basketbol takımımızın bu tarihsel kimliğine yaraşır başarılar elde etmesiydi. bu iki vaadi bir arada gerçekleştirebilmek, hele basketbolun bugün eriştiği mali büyüklüğe baktığımız zaman, futbol gibi basketbolu da bir şirket altında toplayıp bu şirketin temsilinde sponsorun da bulunmasından geçmektedir. bu önemli bir dönüşümdür. tabii ki bu dönüşümün genel kurulumuzun onayını gerektirdiğinin farkındayız. bize galatasaray’ın yönetimini emanet eden genel kurulumuzun, bu sözümüze tutmamıza destek vereceğine sahip olduğumuz inançla bu projeyi tüm detaylarıyla hazırlayıp bir an önce genel kurulumuzun onayına sunma kararı aldık. bu vesile ile değerli galatasaraylı sayın erden timur’un şahsında basketbol ana sponsorumuz olmayı kabul eden nef’e teşekkürlerimizi sunuyorum.

    son olarak zikredeceğim husus önem olarak başta gelen bir konu. kamuoyunun çok iyi bildiği gibi son iki gün içerisinde gündem çok talihsiz, üzücü ve anlamsız bir gelişme yansıdı. talihsiz, üzücü ve anlamsız olmakla birlikte bizim için çok önemli bir gelişmeydi. bu gelişmeye dair yönetim kurulumuzun duruşunu ifade etmeden bir genel değerlendirme yapmak istiyorum. galatasaray spor kulübü, değerlerinin türkiye’de bir aydınlanma geleneği olan galatasaray mekteb-i sultani’den alır. bu değerler arasında ifade özgürlüğü, hiç kimsenin kimliğinden dolayı ayrımcılığa uğramaması, kimliğinden dolayı ayrımcılığa uğrayanların yanında durmak için illa ki o kimliğe sahip olmamak gerektiğinin bilinci vardır. mesela kadın haklarını kadın olduğumuzdan veya kız çocuğu sahibi olduğumuzdan değil, insan olduğumuzdan savunuruz. galatasaray’ın değerlerinde insanı sırf insan olduğundan dolayı yüceltmek vardır. işte öyle bir perspektifle değerli sporcumuz sayın taylan antalyalı’nın sosyal medyada bu yönde verdiği bir mesajdan dolayı muhatap olduğu demokratik eleştiri sınırlarının dışındaki ifadeleri en güçlü şekilde kınıyor, galatasaray spor kulübü yönetim kurulu olarak bu olayda tereddütsüz kendisinin yanında durduğumuzu ve dilerse hukuki süreçler de dahil olmak üzere her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. bizimle aynı toplumsal gelişme ve aydınlanma hamuruyla yoğrulduğunu düşünen bütün spor kulüpleri ve yönetimlerinin de bakış açımızı paylaştığından şüphemiz olmadığından takdiri elbette kendilerine ait olarak, bu duruşumuza destek olacakları bir tavrı, sporda bir rakip ama değerlerde ortak olduğumuzu göstermesi açısından çok kıymetli bulacağımız söylemek istiyoruz. sevgili taylan kardeşimiz. galatasaray yönetim kurulu olarak, kulübümüzün mensubu olmanızla gurur duyuyor, büyük galatasaray ailesinin bir evladı olarak sizi bağrımıza basıyor, sevgiyle selamlıyoruz.

    değerli basın mensupları. bu vesileyle iletişim usüllerimize dair bir hususa değinmek istiyorum. bugün yönetim kurulu’nda da değerlendirdik. elbette ki kulübümüzün kullandığı sosyal medya hesaplarını geliştirerek kullanmaya devam edeceğiz. diğer yandan yönetim kurulumuzun gündemine alacak kadar benimsediğimiz konuları, toplantı çıkışında şu anda olduğu gibi geleneksel usüllerle paylaşmanın, konunun önemine yakışır ve sosyal medya ortamında erişmenin mümkün olmadığı ifade zenginliği ve derinliği sağlayacağını düşünüyoruz. bu düşüncemiz toplantı zamanına kadar harekete geçmeyeceğimiz anlamına elbette gelmiyor. nitekim bugün bahsettiğimiz üzücü olayda başkanımız derhal sürece müdahale etti. gereken tüm hukuki hazırlıkları yapıldı. sevgili taylan antalyalı ile yaptığımız görüşmeler, son derece olumlu tavrı neticesinde resmi açıklamamızın yönetim kurulu toplantısından sonra yapılmasının daha etkili olacağında mutabık kalınmıştır. bundan sonra da galatasaray’ı ve kamuoyunu ilgilendiren önemli açıklamaları için yönetim kurulu toplantısı çıkışındaki açıklamaları takip etmenizi istirham ediyoruz.

    sadece kulübümüzün değerli üyelerinin ve kıymetli taraftarlarımızın değil, türkiye’nin muhterem kamuoyunun da galatasaray’ın sakin kudretinden şüphe etmemesini diliyoruz. bu sakin kudret, galatasaray’ın geleneği ve birikiminden gelir. bu geleneğin eve birikimin ilham kaynaklarından büyük şair, büyük galatasaraylı tevfik fikret’in dediği gibi, “kimseden ümmîd-i feyz etmem, dilenmem perr-ü-bâl kendi cevvim, kendi eflâkimde kendim tâirim, inhinâ tavk-ı esâretten girandır boynuma; fikri hür, irfanı hür, vicdânı hür bir şâirim. fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bütün galatasaraylıları yönetim kurulumuz adına sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.

    remzi sanver
App Store'dan indirin Google Play'den alın