resim
Fatih Öztürk
Takım:-
Mevki:Kaleci
Yaş:37
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 758
    yıllık maaşı 4 milyon tl olan kaleci. çok cüzi bir maaşı olduğu için istersek rahatlıkla elden çıkaracağımızı söyleyen arkadaşlar olmuş.

    bir önceki sezonki eray işcan faciası sonrasında iyi bir yedek kalecimiz olsun diye 2014 yılında sinan bolat'ı 1.3 milyon euro maaşla porto'dan kiralamıştık. hatırlayan olursa o dönem yedek kaleciye bu kadar maaş mı verilir diye ortalığı ayağa kaldırmıştık. ünal aysal'ı çok para saçmakla suçluyorduk. o dönem yanlış hatırlamıyorsam 1 eur = 3 tl idi. yani sinan'a verdiğimiz para 4 milyon tl gibi bir paraydı. kaldı ki o dönem futbolcu vergileri çok sembolik rakamlardaydı. bugün verdiğiniz 4 milyon tl'nin vergisi o zamandan birkaç kat daha yukarıda.

    farkındaysanız avrupa'da hiçbir piyasası olmayan bir türk futbolcunun maaşı bile euro'ya endeksli. fatih öztürk'ü 7 yıl önce alsaydık ederi 400 bin euro falan olurdu. bugün alıyoruz yine 400 bin euro veriyoruz. aradaki fark ne? tl üç kat daha değersiz. türk takımlarının döviz geliri var mı? yok. tl kazanıp euro harcamaya devam ediyorlar. bu tl maaşlar, kur dalgalanmalarının etkisini elemine etmek dışında hiçbir boka yaramadığı gibi bir de kafa karıştırıyor.

    her neyse. üçüncü kalecimizdir ve 4 milyon tl maaş kazanıyordur. bugün türk kulüplerinin sponsordan bir yıllığına almak için bir taraftarlarını yırttığı dolaylarda bir para yani. bu adamı almayıp alt yapı kalecisine ve okan'a güvensen ne kaybederdin? hiçbir şey. hatta muhtemelen o çocuklar bu adamın yediği rezil gollerin çeyreğini yemezdi bile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın