• 35
    haberciyim diye geçinenlerden (ki bu habercilerin tamamına yakını) çok daha sağlam kaynaklara sahip oldukları kesindir. uzun bir süredir yaptığımız tüm transferleri önce duyumculardan sonra habercilerden duyuyorum. bu da aslında sürecin doğal bir sonucu. şöyle ki;

    duyumcuların iyileri ve kötüleri oldukça kısa zamanda filtrenebiliyorken habercilerin iyileri ve kötülerinde bu filtreleme mümkün olmuyor. örneğin ertem şener gibi duayen (!) haberciler halen haber yapabiliyorlarken aynısı bir duyumcu için geçerli olmuyor. hiçbir duyumcu 10 küsür sene boyunca neredeyse hiçbir doğru haber vermeyip halen kitlelere hitap etmeye devam edemez. gala sevgisi'ne bile 2 sandığın sonucu konusunda yanlış yönlendirdi diye denmeyen kalmadı. yakup çınar'ın sırf son 2 haftada bile birden çok yanlış haberi çıktı, adama kimse bir şey demiyor.

    kısacası belli duyumcuları şahsen habercilerden çok daha fazla ciddiye alıyorum. doğru isimler takip edilirse duyumcuların tamamına yönelik bu anlamsız öfke ve küçümsemenin de yerini daha rasyonel bakış açılarına bırakacağı düşüncesindeyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın