resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 5326
    yeni yönetimin seçilmesiyle, mevcut yönetiminde bulunan "seçim iptali" kararına imza atan 7 yöneticiyle birlikte tüzüğümüzün 109.1 ve 109.2 maddesi gereğince ihraç istemiyle disipline verilecek olan mevcut galatasaray başkanı, uzun zamandır yok hükmünde.

    --- alıntı ---

    üyelikten çıkarma yaptırımı gerektiren eylemler
    madde 109:
    109.1) genel kurul ile diğer organ ve kurulların toplantılarını engellemek.
    109.2) seçimlerin düzenli ve sağlıklı bir biçimde ve dürüstlük ilkesine uygun yapılmasını engelleyici söylem veya eylem veya davranışlarda bulunmak.

    --- alıntı ---

    ayrıca 109.4'den de işlem uygulanması yine ihtimal dahilinde.

    --- alıntı ---

    109.4) kulübün malvarlığına kasten zarar verici eylem veya davranışlarda bulunmak.

    --- alıntı ---

    belhanda'nın sözleşmesinin feshinden hukuki anlamda olumsuz bir sonuç alırsak, ki muhtemelen alacağız, bu maddeden de disipline vermek mümkün olacaktır.

    "seçim iptali" kararının altında imzası bulunan isimlerin kaçışı olmayacak. galatasaray sizin babanızın çiftliği değil. her şeyin bir bedeli var.

    edit: özellikle "seçim iptali" diye vurgulamak istedim. mücbir sebep dolayısıyla "iptal" değil, "erteleme" yapılabilirdi. erteleme yapıldığı takdirde de devletin kongrelere izin verdiği ilk uygun tarihte seçim yapılacaktı ve ilk seçim yapılamadığı için de tüzüğümüz gereği %50 çoğunluk aranmadan yapılacaktı. yani biz 5 haziran 2021 cumartesi tarihinde yeni başkanımızı ve yönetimini seçmiş olacaktık.

    abdurrahim albayrak twitter'da katıldığı sohbet odasında kendisi itiraf etti. seçime girip başkan olacaktım, başkanın fatih hoca çıkışı sonrası vazgeçtim şeklinde bir ifadede bulundu. vazgeçti ve kendi hazırladığı listeye başkan aramaya başladı, listelerin teslim tarihi geçtiği için de o cenahtan hiç kimse seçime giremedi. devletin pandemi dolayısıyla seçime izin vermeyince "erteleme" kararı yerine "iptal" kararı aldılar. böylelikle seçim süreci sıfırlandı ve baştan başladı, yeni adaylar ve listeler seçime girebilecekti. abdurrahim albayrak da sonunda aradığı başkanı buldu ve kendi hazırladığı listeye yiğit şardan başkan oldu. yiğit şardan'ın kendi listesini tanımaması normal, çünkü listeyi albayrak hazırladı. mevcut yönetimde daha önce görev almış 17 kişi de bu listede bulunuyor.

    kendi cenahları seçime girebilsin diye galatasaray seçimini iptal edip 2 hafta geciktirip galatasaray'a zaman kaybettirdiler, tüzüğe uygun şekilde zamanında adaylığını açıklayıp listelerini teslim eden 4 adaya çok büyük saygısızlık yaptılar, galatasaray değerlerini hiç saydılar, tüzüğü daha önce defalarca kez olduğu gibi bir kez daha çiğnediler. hepsinin bir yaptırımı olacak, devran dönecek, az kaldı.

    gerçi bazı duyumlar da geliyor. mevcut yönetimin seçimi kaybettikleri anda mahkemeye gidip seçim iptali kararı aldırıp sportif aş yönetiminde devam etme gibi bir niyetleri varmış. mali genel kurulların yapılmamış olmasını ve genel kurul tarafından onaylanmadıkları için oy kullanamayacak olan üyelerin oy kullanmasını bahane olarak göstermeyi planlıyorlarmış. yani seçimi kaybetseler dahi sportif a.ş yönetimini bırakmadan devam etme ihtimalleri yüksek. bu durumda da seçimin en erken tarihi eylül gibi görünüyor. yani sezon başlamış, avrupa maçlarımızı oynamış olacağız. transferleri de bunlar yapacak, hocayı da bunlar belirleyecek bu durumun olması halinde.

    umarım böyle bir şey kalkışmazlar. en fazla 4-5 ay daha koltukta kalabilmek için böyle bir şeye kalkışabilme ihtimallerini düşünmek dahi istemiyorum. galatasaray kendisine yapılanları hiç bir zaman unutmaz.

    --- alıntı ---

    yürü bre hızır paşa
    senin de çarkın kırılır
    güvendiğin padişahın
    o da bir gün devrilir

    nemrud gibi anka n'oldu
    bir sinek havâle oldu
    dâvamız mahşere kaldı
    yarın bu senden sorulur

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın