resim
Bartuğ Elmaz
Takım:Sivasspor
Mevki:Ön Libero
Yaş:21
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 315
    ben bu tür konularda subjektif bakış açısına karşıyım.
    ömer faruk fenerbahçeden gittiğinde "iyi yaptı kurtardı kendisini fenerbahçe topçu öğütme kulübü" diyenler ali akman bursaspordan gittiğinde "potensiyeli olan bir topçu, zaten bursasporda yetenekleri körelirdi" diyenler mustafa kapı ve olası bartuğ elmaz ayrılığında "ama vefasızlık, kulübe ve hocalarına saygısızlık" vs. şeklinde yorum yaptıklarını görüyorum.

    arkadaşlar dönüp bakalım, son 15 yılda hangi orta saha merkez oyuncusu çıkartıp oynattık alt yapıdan ? emre çolak diyeceksiniz ama onunda hangi şartlarda oynadığı ve sonunda ne olduğu belli. ya atalay babacan yunus akgün emin bayram celil yüksel birhan vatansever vs. bir sürü örnek var. bunların hepsine altyapıdan gelirken potansiyel yıldız gözüyle baktık. şimdi ben bartuğun yerinde olsam, galatasarayla sözleşme imzalayıp ikinci üçüncü lige kiralanacağıma avrupada kendimi ispatlamaya çalışayım, tutturursam zaten merih çağlar cengiz hadi bilemedin enes ünal gibi olurum, tutturamazsam da zaten bu zihniyet 3-5 seneye yabancı sınırını getirir, bir anadolu kulübüne kapağı atar orada azıcık güzel bir performans gösterirsem yine üç büyüklere uzanırım diye düşünürüm. haksız mıyım siz söyleyin ?

    bir de üzerinde ciddi bir şekilde düşünmemiz gereken bir konu daha var. maalesef ülkemizin içinde bulunduğu durum. eskiden +28 yaş yıldızlar ülkemizde yaşamak ve para kazanmak için gelirken şimdi ne yıldız getirecek paramız var, ne de yıldızların yaşamak istediği bir ülke konumundayız. bırakın yıldızları getirmeyi, genç ve potansiyelli oyuncularımızı bile elde tutmamız çok zorlaştı. hem avrupada rahat bir şekilde hayat sürmek, hem de yeterli alt yapı bilgisini ve oyun disiplinini kazanabilmek adına yapmış oldukları yurt dışı tercihlerini ben gerçekten çok iyi anlayabiliyorum.

    bir de üzerinde emeği olan hocalarını da mı düşünmüyor vs. diyenler var. yahu birincisi o hocalar gönül işi mi yapıyor orada ? ikincisi de onu düşünmek bartuğun işi mi ? üçüncüsü o hocaların alt yapı oyuncularımıza yeterli eğitimi verdiğine de gerçekten inanıyor musunuz ?
App Store'dan indirin Google Play'den alın