resim
Yusuf Yazıcı
Takım:-
Mevki:On Numara
Yaş:27
Boy:1.84
Uyruk:Türkiye
  • 530
    yusuf iyi topçu. trabzonspor'dan oynarken de begenirdim, lille'de oynarken beğeniyorum. lille performansı gömülmüş ama direkt olarak bir forvet oyuncusu olmadığı halde lille'de bu sezon 42 maçta 14 gol atıp 5 asist yapmış.

    bu adam kaleye yakın oynamalı. kaleye yakın oynaması gereken adamı orta sahada ve hatta orta sahasının gerisinde 20 metre adam kovalatmaya çalışırsan sıradan bir topçu olur ki hatta sıradan da değil kötü görünür. çünkü ondan yapmasını istediğiniz şeyi yapacak adam aslında örnek veriyorum taylan. adam kovala, top kap, koş evladım koş denecek oyuncu profili değil yusuf.

    bu şey gibi. elinde kai havertz var ama diyorsun ki koçum sen kaleye çok gitme, bütün maç kante ile beraber adam kovala. zaten bazı teknik direktörlerde anlamadığım şey de bu. aklında bir oyun planı var. bir bölge var ve o bölgede yapılmasını istediği şeyi yapabilecek daha iyi, o bölgenin oyuncusu olduğu halde başka bir oyuncuyu o bölgeye devsirmeye çalışıyor. 11 haziran 2021 türkiye italya maçında kendisinin başına gelen tam olarak budur.

    kaldı ki ben kendisi ve hakan çalhanoğlu'nun aynı anda sahada bulunmasını da büyük lüks olarak görüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın