• 915
    --- alıntı ---

    uğur meleke: "deneyimsizliğimize yenildik, deneyimsizliğimizin sebebi de 10 yıl boyunca oyuncu çıkaramamak. kadromuzda 27-36 yaş arası oyuncu olmaması garip. 10 yıl boyunca oyuncu çıkaramadığımız bir süreç var. bu oyuncular, yabancı serbestisi
    sonucuyla çıktı."
    https://t.co/taaJuto1cM

    --- alıntı ---

    oyuncu çıkarma konusunda bir şey söyleyemem sonuna kadar haklı ancak deneyim nedir? nasıl kazanılır?
    tek tek sayalım şimdi ;

    uğurcan - kendi liginde iyi, üst düzey maçı az - deneyimsiz.

    zeki - adam fransa da şampiyon oldu büyük maç oynamayı az çok biliyor ve ilk defa milli turnuvaya katılmadı. - deneyimli.

    merih - sassoulo dan kalktı juve ye geçti son 3 sene de atladığı eşik çok fazla oynadığı stresli maç sayısı oldukça fazla - deneyimli.

    çağlar - türkiye 1. liginden almanya oradan ingiltere yaptı uzun süredir milli takımda - deneyimli.

    umut meraş - tek kelime ile yetersiz.

    okay - türk ligindeki çoğu takımın ıslak rüyalarında ön libero oynuyor. uzun zamandır milli, ispanya ve yarım sezon da olsa ingiltere tecrübesi var. - deneyimli.

    ozan - süper ligin en looser takımında oynamasının yanında uzun süredir milli. bu gidişle en fazla forma giyen olacak hatta milli takımda. - deneyimli.

    hakan çalhanoğlu - alman alt yapılı son 2 senedir milan takımının taşıyıcılarından biri. uzun süredir milli. - deneyimli.

    kenan karaman - açıkçası kariyeri nedir bilmiyorum ancak uzun süredir milli takımda büyük maçlara çıktı. - deneyimli.

    yusuf yazıcı - özellikle bu sene avrupa ligini donunda salladı kendi takımı adına. yetmedi şampiyon oldular stresli maçlar yaşıyor yıllardır. milli takımda da fazla şans bulamadı yeni yeni başladı. - deneyimsiz.

    burak yılmaz - kariyerine laf edemeyiz taş oluruz. el mecbur başka yok. - deneyimli.

    ve son olarak teknik direktör şenol güneş - artık bu maçları çokça oynamış adama da deneyimsiz denmez heralde.

    gelelim uğur meleke' nin deneyimsiz dediği noktaya. bu 11 den tecrübe adına daha ne beklenebilir? ne istiyor yani 2002 dünya kupasını yarı final yapan kadro çok mu deneyimliydi? konuşmak için konuşmuş. he kadro bütünlüğü olarak bakarsak 20 küsur kişi için o zaman bir nevi tamam denebilir de e bunu da ben seçmedim şenol hoca seçti. demek oyuncu gurubunda değil sıkıntı hocanın yanlış seçimler yapmasında ve oyun okuma yetersizliğinde.

    meleke' nin sözlerine bakarak italya milli takımının da deneyimsiz olduğu çıkarımını yaparım. donnaruma, spinazzola, barella, locatelli, berardi ( son 2- 3 senedir en beğendiğim sağ açık). bu adamların da çok milli deneyimi büyük turnuvası yok ancak takım oldular sistem içine monte edildiler hepsi ışıl ışıl parlıyor. burada eleştirilecek nokta futbol sistemimizin olmaması. iklim olarak sistemimiz yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın