• 2157
    türkiye futbol federasyonu ve ülke futbolu hakkında karar alıcılar tarafından bitirilmeye yemin edilmiş takım.

    yabancı sınırlaması veya yerli dayatması ile bitirilecek takım. bu takım ne zaman başarılı oldu? çoğu oyuncusu avrupa'nın beş büyük liginde antrene edilirken. yabancı sınırı ile ne isteniyor? oyuncuların türkiye'de antrene edilmesi. peki türkiye'nin kulüpleri avrupa'da rakiplerine zorluk çıkarabiliyor mu? hayır. en basitinden antalyaspor'un erkan eyibil transferi ile sıkıntılar başladı. bu çocuk belki hollanda'da kalsa orkun kökçü gibi bir futbolcu olacaktı. türkiye'ye geldi ve artık en çok olabileceği deniz türüç. bakıyoruz bu milli takımın euro 2020 kadrosuna; orkun var, deniz yok. denklem bu kadar basit.

    almanya'nın, belçika'nın yaptığı gibi büyük alt yapı devrimleri yapmadan bu çocukları türkiye'de zorla oynatmak bu milli takıma ihanet etmektir. biz bu devrimleri hem sosyal yönden, hem ekonomik yönden yapamayız. ayrıca bu ülkelerde de zaten sınırlama son derece az.

    bilerek ve istenerek altına dinamit döşeniyor bu milli takımın. kim, neden yapıyor anlamaya çalışıyorum. menajerler sporcu olmayan oyuncularını pazarlayamıyor diye onlara kıyak yapmak ve onlardan yüzdelerini almak amaç diye düşünüyorum. bu kararda parmağı olan herkes işin sonunda cebini dolduracaktık. başka hiçbir mantıklı açıklaması yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın