• 4
    rafael nadal'ın ağır favori olduğu karşılaşma. ağır favori olduğu rakibi de tenisin bir diğer efsanelerinden olan djokovic. bu kortta nadal gerçekten yenilmez.

    diego schwartzman ile oynadığı çeyrek final maçı dengede giderken koyduğu "yeter artık güldük eğlendik, bitsin şu maç" tavrı o kadar etkileyiciydi ki hala etkisinden çıkamadığımı söyleyebilirim. %30'unu vererek başladığı maçta uzun zaman sonra set verip durum 1-1 oldu. 3. setin ortalarına kadar acaba diego mu gerçekten zorluyor yoksa nadal mı iyi gününde değil sorusunu kendime sık sık sordum. cevabı almam ise geç olmadı çünkü nadal 3. sette 4-3 geriye düştükten sonra öyle bir performans sergiledi ki diego'nun üstüne kabus gibi çöktü desek yeridir. 3. seti oyun vermeden 6-4, 4. seti ise 6-0 alan nadal böylelikle son 9 oyunun 9'unu da kazanmış oldu. 4-3'ten sonra rakibine oyun vermemeyi başardı. tam kapasiteye çıkınca rakip fark etmeksizin ne kadar korkunç olduğunu bir kez daha görmüş olduk. toprak kortta biraz vites arttırması yetiyor, rakibinin kim olduğu önemsiz.
    o vites arttırmaya başladığı anda diego'nun yüzündeki çaresizliği gördüm. "bittik biz beyler, bittik" diyen emre belözoğlu gibiydi. öyle de oldu.
    seni çok iyi anlıyorum diego. yapacak hiçbir şeyin yoktu. nadal'ı zorladığın için teşekkür ederim. uzun zaman sonra nadal'ı zorlayarak bize zevkli bir maç izletmeyi başardın. diego bu konuda kesinlikle bir tebriği hak ediyor.

    djokovic'in en büyük şanssızlığı nadal'ın roland garros'taki dominasyonu. adam her sene 1 tane grand slam garantisiyle oynuyor. diğer turnuvalarda başarısız olursa sorun yok, zaten seneyi en az 1 grand slam ile kapatmış oluyor. eğer başka turnuvalarda da başarılı olursa işin kaymağını götürüyor. nadal toprak kortta bu kadar iyi olmasa djokovic çoktan en fazla grand slam kazanmış raket olmuştu. bunun bu maçta sonlanacağını düşünmüyorum. nadal'ın maçı kaybetmesi sürpriz olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın