• 5
    5 haziran 2021 anadolu efes fenerbahçe basketbol maçı sonundaki açıklamalarında hakemler konusunda dillendirdikleri son derece doğruydu. final serisi özelinde değil tabii, hakemlerin genel performansları açısından.

    türk basketbol hakemliği son sezonlarda yokuş aşağı gidiyor ne yazık ki. bilhassa bu sezon hakemlerin çaldıkları -ya da çalamadıkları- düdükler rezilliğin dik alasıydı. türk basketbol hakemleri şu an en az türk futbol hakemleri kadar kötü, bakın en az diyorum. oyuncularla muazzam bir ego savaşına girmeler, kural kitabında yazmayan düdükleri çalmalar veya kural kitabında yazan düdükleri çalmamalar vb., ne yapmak istediklerini anlayabilmiş değilim. tabii komşuoğlu şunu bilmeli; türk basketbol hakemliğinin dibe batış sürecinin başlangıcı doğrudan olmasa da dolaylı olarak her şeyin recep ankaralı'nın kontrolü altında olmasına tekabul ediyor, unutmasın.

    komşuoğlu hakemlerin jan vesely'e tolerans göstermemelerinden yakındı. valla hakem olsam hava atışı yapılır yapılmaz vesely'e kafadan 1 adet teknik faul çalarım. egzajere ediyorum elbette ama bi' sorun kendinize arkadaş "neden hep vesely, neden hep melih mahmutoğlu" diye. vesely gününde olduğunda avrupa'nın en iyi pivotu fakat karakter deformasyonu ve oyunun çirkin yönleriyle aşırı derecede haşır neşir oluşu kendisini bazı konularda bilmem kaç-0 geride tutuyor. ayrıca ben bir fb taraftarı olsaydım vesely'nin sürekli olarak 2. teknik faul alıp oyundan atılmalarına ciddi tepki gösterirdim. bunu alışkanlık haline getirdi, bakıyor maç sıkıntılı hop tekniği alıveriyor bilinçli şekilde.

    komşuoğlu'na göre melih'e saygı gösterilmiyormuş. saygı beklenmez, hak edilir. doğuş balbay tarz olarak sert ve yırtıcı bir adam, zaman zaman agresif faulleri de olmuştur fakat bir güne bir gün doğuş'a yönelik bir hadise hali tecrübe etmedim ben, neden acaba? melih fb beko kaptanıysa doğuş da efes kaptanı; empati ve öz eleştiri yapılmalı.

    bu tipler yönetici ceketi giymiş amigolar. komşuoğlu da biliyor basketbolda trash talk'un olduğunu, sinirlenince topun rakibe fırlatılmaması gerektiğini. ya da komşuoğlu yine biliyor bench'ten çıkıp sahaya dalmanın teknik faul ile cezalandırılacağını lakin bilinç işine gelmiyor zira gerçek olanı manipüle etmek iyiden iyiye bir stil oldu fb yöneticileri arasında.

    açıklamaları sonrasında hiçbir efes yöneticisi tarafından siklenmediğini de belirtip giriyi sonlandırayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın