resim
Edin Džeko
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.93
Uyruk:Bosna-Hersek
  • 344
    eşiyle tatil için marmaris’e gelmiş ve fenerbahçeliler dzeko’nun kendileri için türkiye’ye geldiğini iddia ediyor. twitter türkiye gündemine de giren dzeko hakkında birkaç tweet okudum medya ve çoğu fenerbahçeli taraftar kendisinden “dünya yıldızı” diye bahsediyor. benim de takıldığım nokta tam olarak bu... türkiye’ye gelmesi ya da hangi kulüp için geldiği değil “dünya yıldızı” yakıştırması yapılması.

    dzeko benim gözümde avrupa’nın önemli kulüplerinde oynamış * ancak hiçbir zaman “dünya yıldızı” denilebilecek kadar üst düzey bir forvet olamamıştır.

    sizlere çok kısa bir dzeko-burak yılmaz kıyaslaması yapacağım:
    dzeko: 637 maç 292 gol *
    burak yılmaz 481 maç 249 gol *

    görüldüğü üzere burak yılmaz’ın gol istatistiği daha iyi. diyeceksiniz ki adam premier lig, bundesliga görmüş. hiç farketmez bizim ligimizde gol atmak da kolay değil. eminim ki burak, 20’li yaşlarda premier lig, bundesliga görseydi en az dzeko kadar o da atardı. ayrıca fransa’da yaptıkları da ortada burak’ın. burak kalibresinde olmayan bit futbolcuya “dünya yıldızı” muamelesi yapılması futbol cahilliğinden başka bir şey değildir. ben teknik direktör olsam ikisi arasından tercihimi burak’tan yana kullanırdım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın