• 1
    almanların teknik direktör fabrikasıdır. jupp heynckes, jürgen klopp, joachim löw, julian nagelsmann, domenico tedesco, thomas tuchel, hans dieter flick, ralf ragnick, felix magath, klaus toppmöller, sepp piontek gibi isimlerin yetiştiği yerdir.

    listede ülkemizden tanıdık isimler de var: werner lorant, hans peter briegel, falko götz, stefan kuntz, michael skibbe.

    ismini borussia mönchengladbach takımına 70'lerde zaferler yaşatan hennes weisweller'den almaktadır. her yıl yaklaşık 24 kişi kabul edilmekte; 11 aylık eğitimin ardından futbol öğretmeni ünvanı ile mezun olunmaktadır.

    yalnızca taktik tahtası üzerinde geçmiyor bu eğitim süreci. beslenme bilimi, medya iletişimi, spor psikolojisi, egzersiz fizyolojisi gibi çok yönlü bir süreç adayları bekliyor.

    uefa pro lisansı için 240 saatlik bir eğitim gerekirken bu akademide 815 saatlik bir eğitimin tamamlanması gerekiyor.

    akademide türk antrenörlerin de yer aldığını görme fırsatı buldum. belki de teknik heyette bu isimlere şans verilerek bu sistematik çalışmadan faydalanma yoluna gidilebilir.

    eren yılmaz, onur cinel, engin vural, ersan parlatan, ismail atalan, volkan uluç, kenan koçak, erdinç sözer, engin yanova, ramazan yıldırım gibi isimler son 8 yılda mezun olmuş türk antrenörler.

    bunlardan erdinç sözen fenerbahçe'de yardımcı hoca görev almaktaymış. açıkçası güzel bir hamle olduğunu düşüyorum. ancak emre belözoğlu gibi lisanssiz birinin astı olarak değerlendirilmesi tuhaf.

    engin yanova ise almanya u18 takımında antrenör ve bavyera eyalet federasyonu başantrenörü. almanya altyapısına hakim bir isim olarak dikkat çekmektedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın