resim
Andrea Pirlo
Görev:Teknik Direktör
Takım:Sampdoria
Yaş:45
Uyruk:İtalya
  • 703
    kendisi kötü bir teknik direktör olabilir, fatih terim'le ilgili hoş olmayan şeyler de söylemiş olabilir ama kitabında sürekli alıntılanan "ancak şaka bir yana ..." şeklinde başlayan ifadeyi hiçbir şekilde kullanmamıştır. kitabın pdf'i internette bulunabiliyor açıp bakabilirsiniz. bu konuyla ilgili emre özcan da video çekti ve bu şehir efsanesinin nasıl yayıldığını anlattı. hatta bunun gerçek olmadığı defalarca tekrar edildi ama bazı arkadaşlar bunun yalan olduğuna inanmak istemiyor gibi hareket ediyor.

    işin aslı şu, editörlüğünü fanatik beşiktaşlı onur özgen'in yaptığı goal.com adlı saygın(!) web sitesi pirlo'nun kitabında fatih terim ile ilgili söylediklerini haberleştiriyor: https://www.goal.com/...%A7in-%C5%9Fok-yorum

    m. can ünlü imzalı bu haberde pirlo'nun terim için yazdıkları anlatıldıktan sonra kitapta yer almayan o meşhur paragraf da yazıya ekleniyor:

    --- alıntı ---

    ancak şaka bir yana, terim'in taktik bilgisinin yetersizliğini ve tüm oyun planının takımı bağıra çağıra motive ederek, sahada iyi bir sonuç almamızı ümit etmek olduğunu anlamamız çok uzun sürmedi... belki böyle bir plan başka yerlerde işliyor olabilirdi ama milan'da işlemezdi. işlemedi zaten, milan'da uzun süreli görev alabilmek için bundan daha fazlasına ihtiyaç vardı.

    --- alıntı ---

    sonrası ise tam bir post-truth hikayesi. fenerlisinden galatasaraylısına herkes bu paragrafı paylaşıp ya terim'le dalga geçmeye çalışıyor ya pirlo'ya sövmeye.

    pirlo'nun hocayla ilgili söyledikleri hoş değilse de sorunun daha çok tercüman sıkıntısı ve iletişim problemi olduğu ortaya çıkıyor, ama taktik bilgisi yoktu falan gibi bir şey söylemiyor, o ifadeler tamamen m. can ünlü (eğer gerçek bir kişiyse) ve goal.com ekibinin uydurması ve bu sitede bu uydurma haber hâlâ duruyor.

    açın kitabı bakın, ilgili haberdeki son paragrafa kadar her şey doğru ama son paragrafı en galiz küfürleri hak eden bir kişi oraya eklemiş ve o tarihten bugüne biz pirlo'ya sövmekten bıkmadık.

    bunu bu kadar yazdım ama biliyorum ki herkes istediği gibi inanmaya devam edecek. fenerlilerin ve beşiktaşlıların bu yalana inanmak istemesini anlıyorum ama galatasaraylılar niye bu kadar ısrarcı bunu anlamıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın