• 453
    belimizi büken kur.

    yıl 2016. yeni mezun olarak son derece düşük bir maaşla işe başladım. şu an +5 yıl tecrübem var. dolar bazında aldığım maaş an itibariyle sadece 70 dolar artmış gözüküyor. evet, 70 dolar. ülkede her fiyat dolara endeksli malum olduğu üzere. oturup hesap kitap yapmadım ama alım gücüm neredeyse hiç değişmedi muhtemelen. hatta bu süreçte gelen ek vergilerle düştüğünü düşünüyorum.

    bu benim halimdi, galatasaray'ın durumu ise fecaat. gelirlerinin büyük bölümünün tl giderlerinin ise euro / dolar cinsinden olduğunu düşünürsek 5 yılda gelinen durumu hesap edin işte. sonra kulüplerin neden milyarlarca tl borcu var. acaba neden.

    doların yüksek olması da problem değil aslında, katılıyorum (bkz: #3179333) çok hızlı şekilde değer kaybetti tl. üstüne o değerde de kalmadı. yarın bir anda 9 tl olmayacağını bilemiyoruz, istikrar 0. bu düşüşe rağmen maaşlar aynı oranda artmadı. topluca fakirleştik. iş kursan kuramıyorsun, sırf kur riski zaten insanı korkutuyor. maaşlı çalışsan maaşının alım gücü sürekli düşüyor. çıkış yolu yok resmen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın