• 75
    21.4 yamasıyla yeni bir kariyere * daha başladığım oyun. bu seneki oyun, son birkaç yıl içinde en güzel olanı diyebilirim. keşke saçma sapan yabancı kuralı da olmasaydı...

    --- hedef ---

    birkaç sezon ilerledim. ilk sezonu özetlemek gerekirse, hedefimiz belliydi; sattığın kadar al * döneminde masrafları iyice kısıp sonraki dönemde yüksek transfer bütçeleri alarak takımı dizayn etmek. bu minvalde yola çıktık. haliyle kısa vadede değil, uzun vadede başarı esaslı bir yapılanma süreci planladık.

    --- hedef ---

    --- taktik, transferler ve ilk 11 ---

    taktiğimiz asimetrik bir 4-3-3 idi. tüm sezon da bu şekilde oynadık. nereden çıktı bu taktik derseniz; bu yılki oyunda amc'lerden iyi verim alabildiğimi fark etmiştim * tek forvet oynamak istiyordum ve defansı da sağlama almak istiyordum * ortaya böyle bir taktik çıktı. onyekuru'yu da verimli kullanabilirim diye düşündüm ayrıca. kısa paslı, orta karar bir tempoyla hücum futbolu oynadık. kanatların içe kat ettiği, beklerin ise kanat gibi sürekli hücumda olduğu bir anlayış içinde olduk.

    https://gss.gs/BIS.png

    ekonomik kalkınma amaçlı yaşlı ve çok maaş alan oyuncularla yolları ayırmak birinci planımız oldu. yerlerine genç ve ileride satılabilecek adamlar almak istedik * bu sene gerekirse şampiyonluğu da gözden çıkardık. tüm planlarımız gelecek üzerineydi kısaca. buna ek olarak profillerini beğenmediğim oyuncularla da yolları ayırmak istedik. nasılsa içime sinip oynatmayacaktım, bari maaşlarından kurtuluruz dedim. bu bağlamda aşağıdaki gibi bir transfer dönemi geçirdik. sonuç olarak da çok kısıtlı bir kadroyla yola çıktık.

    https://gss.gs/BZH.png

    kaleye üçüncü kaleci olarak gökhan akkan'ı transfer ettik; fernando muslera ile sözleşme yenilemeyi düşünmediğimden ve gökhan'ı ucuz gördüğümden hemen aldım. bir sonraki sezon okan kocuk ile beraber gökhan kalede olacak *

    yedek stoperimiz olmadığından arda kızıldağ ve alpaslan öztürk transferlerini gerçekleştirdik. alpaslan yeri gelir defansif ortasaha da oynar diye düşündüm. tam istediğim tipte değil ama yapacak bir şey yok.

    sol bek yedeği olarak florin ştefanromanya'dan getirdik. marcelo josemir saracchi pintos ile devam etmeyi düşünmüyordum seneye. bonservisini karşılayamam, tekrar kiralarlar mı; belli değil. paramız varken ve sol bek için yedek de yokken alalım dedik. duruma göre gelecek yıl ilk 11 olacak idi.

    yıllardır gözbebeğim olan thiago almada'yı da 10 numara olarak transfer ettik. artık gerçekten asist yapan birini istiyordum, asistin asistini değil *

    profillerini, maaşlarını ve / veya yaşlarını beğenmediğim ryan donk, radamel falcao garcia, şener özbayraklı, ömer bayram, martin linnes, ryan babel, sofiane feghouli, younes belhanda * * valentine ozornwafor * deandre yedlin * * ile yolları ayırdık. emre taşdemir, fatih öztürk ve altyapıdan 2 gençle de direkt sözleşme feshettik.

    devre arsında da neco williams'ı as sağ bek, francisco conceiçãoyu da yedek ofansif oyuncu olarak kiralayarak transferlerimizi gerçekleştirdik. ancak ikisinden de istediğim verimi alamadım açıkçası. neyse ki kiralıklardı, bir daha da kiralamadım ikisini de.

    sene boyu ilk 11'imiz; muslera, yedlin/neco * christian luyindama nekadio, marcos do nascimento teixeira marcao, saracchi, taylan antalyalı, emre kılınç, gedson carvalho fernandes, almada, henry onyekuru, mostafa mohamed ahmed şeklinde oldu.

    --- taktik, transferler ve ilk 11 ---

    --- sonuçlar ---

    ligin ilk devresinde muhteşem bir performans gösterdik. bu kadarını beklemiyordum. ligin ikinci devresinde ilk devreden de iyi olup ligi şampiyon olarak tamamladık. açıkçası kadroyu bu kadar değiştirmişken çekincelerim vardı ama ligi son derece kusursuz performansımızla şampiyon olarak tamamlamış olduk. sivasspor ve trabzonspor dışında bana güçlük çıkaran bir rakip olmadı.

    https://gss.gs/IjG.png

    https://gss.gs/erl.png

    https://gss.gs/Vc2.png

    türkiye kupası'nda belalımız trabzonspor'a maalesef kaybettik. bu sezon çok çektik onlardan. tek galibiyetimiz yok trabzonspor'a karşı.

    https://gss.gs/wyz.png

    uefa avrupa ligi'nde ise beklenmedik bir başarı göstererek çeyrek final gördük. türk olmayan takımları yenmek ilkemizi daha ilk sezondan göstermemiz gözlerimi yaşarttı. tabii bunda kuraların kolay çıkmasının da payı var şimdi, gerçekçi olalım * tek ciddi rakibimiz napoli idi. sonraki ciddi rakibimiz ise arsenal oldu. o maçlarda "efsane oynadık ama yenildik yahu" demek isterdim ama hiçbir varlık gösteremedik ki kupayı da aldılar zaten. anladık ki daha yolun başındayız. yine de bu beklenmedik başarı ileriki başarıları kolaylaştıracaktır. ülke ve takım puanımız artacak ve daha kolay kuralar çekeceğiz. güzel oldu ilk yıldan çeyrek final oynamak.

    https://gss.gs/WPB.png

    genel olarak takımdan ve oyundan memnundum açıkçası. özellikle avrupa'da kişisel beklentimi aştım. gelecek sezonlara daha bir umutla bakmaya başladım.

    --- sonuçlar ---

    --- performanslar ---

    oyuncular genel olarak güzel performanslar verdiler. sadece sağ beklerden * verim alamadım. omar elabdellaoui de sürekli sakatlandı. tam bir as sağ beklik yapamadı ama yine de en iyisi oydu.

    omar

    https://gss.gs/QLW.png

    luyindama bir golcü gibi sezon geçirdi *

    https://gss.gs/dxH.png

    sırasıyla marcao ve saracchi, yine güzel performans verenlerden. yedek olarak aldığım ştefan da iyi oynadı.

    https://gss.gs/nsK.png

    https://gss.gs/DPd.png

    https://gss.gs/AXY.png

    taylan da fena oynamadı. istenilen seviyede de değil ama yabancı sınırının da gelmesiyle yerine bir transfer düşünmedim açıkçası.

    https://gss.gs/DAU.png

    gedson muhteşem bir performans gösterdi. param olsa ya da tekrar kiralayabilecek olsam dakika düşünmezdim ama yapacak bir şey yok. maalesef 1 sezonluk muhteşem performansıyla bize veda etti.

    https://gss.gs/0i7.png

    emre kılınç da iyi performans gösterenlerden. beklentilerimi aştı. istatistikleri de göz kamaştırıyor.

    https://gss.gs/k7C.png

    almada, onyekuru ve mustafa. hücumdaki üçlü silahıma diyecek söz yok. özellikle almada efsane oynuyor.

    https://gss.gs/hsl.png

    https://gss.gs/H60.png

    https://gss.gs/YFU.png

    sonuç olarak almada ve gedson takımın yıldızı oldular. diğerleri de eşlik ettiler * yedeklerden çok büyük bir katkı alamadım * emre akbaba, arda turan, belhanda *, muhammed kerem aktürkoğlu, halil ibrahim dervişoğlu vasatı aşamadılar. neyse ki çok sakat veya cezalım olmadı. yoksa çok kötü şeyler olabilirdi. ilk 11 dışında verim alınabilecek bir oyuncum yoktu diyebilirim.

    --- performanslar ---

    --- yönetim ve teknik kadro ---

    önem verdiğim alanlardan olan teknik kadroyu komple yeniledim. yönetimle ise çok anlaşamadım. bir türlü istediğim şeyleri yapmadılar. inşallah yeni gelenler yapar dedim de onlardan da iş çıkmadı, ilerde anlatırım belki *

    --- yönetim ve teknik kadro ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın