• 167
    turkiye'nin son dönemde girdiği virajlarda aldığı kararlar ile çok önemli nokta da bulunan beşiktaş kongre üyesi. genelde siyaset üzerinde futbol yorumu yaparız, ama bazen de futbol üzerinde siyaseti okumak lazım. özellikle ben bunu sergen yalçın 'ın beşiktaş teknik direktörlüğüne gelmesine ile yapmıştım. daha önce de beşiktaş çok fazla hakem kararları ile korunmuştu. ama bu kadar üst seviyede olmamıştı. bunu alaattin çakıcının serbest kalması ve bu üçlünün siyasi görüşlerinin paralel olmasına bağlamıştım. aslında yanılmışım. okumayı son 1,5 sezon için yapmıştım. aslında bunu 2015 mhp'nin kaolisyon teklifini ret edip, erken seçime giderek akp'nin tek parti olarak daha güçlü çıkması ile baslayan bir süreç. yani 6 yıllık bir süre. evet devlet bahçelinin akpnin stephenesi ile olmaya başlayan süreç. bu süreçte besiktas'ın kazandığı 3 şampiyonluk. şenol güneş şampiyonluklarında bile beşiktaş lehine yapılan hakem kararları da çok ön plandaydı.
    herkesin dilinde bir kaset polemiği var ama nedense o kaset hiç ortaya çıkmadı. diğer bir iddia ise mit elemanı olması. aslında süleyman seba'ya dönüp bakınca çokça ortak noktaları var. bekarlar, titizler, uçağa binmeye korkuyorlar. ıkisi de alaattin çakıcı ile iyi ilişkiler. bahçeli, alaadin çakıcı 'ya af için bu kadar bastırınca çıkınca kimi harcarlar demiştim. sedat peker demiştim. mevzu tabi ki pasta. yanılmadım. sedat peker harcandı ama hedef şu anda çakıcı olmadı. bekleyeceğiz bakalım bu konulara girecek mi acaba?
    bütün bunları neden yazdım. ne zaman ki mhp akp için kritik bir parti oldu , beşiktaş'ın saha ici kollanması arttı. bu süreçte 3 şampiyonluk geldi. bunlar tesadüf değil. hani bazı beşiktaşlılar ağızlarında salya ile mehmet ağar dan dolayı bize saldırıyor ya , işte bu durumu hatırlatın onlara.
App Store'dan indirin Google Play'den alın