• 19
    mevcut şartlarda kalite düşürmekten başka bir işe yaramayandır.

    bana göre eski düzendeki 18 takım bile fazlayken siyasi sebeplerle küme düşmenin kalkması sonucu 20 takımlı süper lig düzenine geçmek durumunda kaldık. 18 bile fazlaydı diyorum çünkü bana göre ligimizin kaldıracağı maksimum takım sayısı 16'dır. nedenlerine gelecek olursak;

    en önemlisi yerli oyuncu havuzunun, yabancı sınırının esnek olduğu bu düzende bile bırakın 20'yi 18 takımı bile karşılayacak düzeyde olmayışı. ufak bir matematik hesabına girişmek gerekirse süper lig düzeyinde oynayan her kulüp "en az" 14 yerli oyuncuyu kadrosunda bulundurmak zorunda. kulüpler bu sayı tercihe göre artabilir fakat biz iyimser olup en az olan 14 yerli oyuncu üzerinden hesaplamayı yaparsak bu 280 yerli oyuncu demek. avrupa'da oynayan yerli oyuncularımızın da sayısının arttığı şu yıllarda kimse kimseyi kandırmasın bizim 280 tane en üst seviyede oynayabilecek yerli oyuncumuz yok, bu sezon 21 takımlı düzende kalite olarak "1. lig topçusu" diye tabir ettiğimiz tonla adamı da izledik zaten. yabancı sınırının zamanla kısıtlanacak olduğu da bir gerçek ve bu yerli oyuncu ihtiyacının 280'den 400'lü sayılara geleceği de ortada. hem yabancı sınırı getirip hem de takım sayısını arttırarak oluşturacakları oyuncu enflasyonu ancak ligin kalitesine zarar getirir hiçbir getirisi de olmaz.

    ayrıca ülke puanımız sebebiyle avrupa kupalarına az takım gönderiyoruz, 20 takımlı düzende bitime 5-6 hafta kala ne küme düşme ne de avrupa kupasına katılma iddiasını barındıramayan takımlar ortaya çıkıyor ve bu durum rekabeti düşürüyor, 16 takımdı durumda son haftalara düşme ya da avrupa'ya gitme konusunda iddia sahibi olarak giren takımların sayısı otomatik olarak artacaktır.

    bununla birlikte 20 takımlı bir ligde bu lige girmeye aday olan takımların oynadığı turnuva, yani tff 1. lig 22-24 takım bandında olmalı. 1. ligdeki göbekli veteranlarımız senede 40 küsür maçı hayatta kaldıramaz o iş de yaş.

    yani sözün özü nereden tutsan elde kalıyor, 18 bile fazlayken 20'ye çıkmak, üstüne bu da yetmezmiş gibi kademeli bir biçimde yabancı sınırı getirmek zaten bitmekte olan türk futbolunun köküne kibrit suyu dökmek demek. sonumuz hayrolsun...
App Store'dan indirin Google Play'den alın