• 15
    atanmış kukla tff başkanı nihat özdemir, süper ligin 18 takımlı olması gerektiğini söylemiş. hem de pandemi döneminde ligi 21 takıma çıkaran kurumun başkanı olarak söylüyor bunu. üstelik bir de 2020 avrupa şampiyonası öncesi yaptı bunu.

    kukla nihat’a sözüm yok. o papağan gibi kendisine fısıldananları söylüyor ve yapıyor. ancak ülke futbolu açısından süper ligin 20 takımlı olması gerektiği kanaatindeyim. nedenlerine gelirsek;

    1-iyi futbolcu yetiştirmenin en iyi yolu daha çok maç oynatmaktır. böylece hem futbolcular kendilerini geliştirir hem de genç futbolcular daha çok süre alma imkanına kavuşur. unutmayalım en iyi antreman maçtır.

    2-kış ayları hariç diğer aylarda üç günde bir maç, oyuncuların fizik, kondisyon ve mental gelişimlerine pozitif yansır. haftada bir maç daha kaliteli maç anlamına gelmez. çünkü oyuncu bir hafta boyunca antreman yapmak zorunda ve antremanlarda maç ritminin yakalanması imkansız. bu da oyuncularda atalete neden olur.

    3-daha fazla maç, daha fazla yayın, daha fazla para demektir. maçlar seyircili oynanmaya başladığında bunun farkı daha net görülecektir.

    hemen bütün majör ligler 20 takımlı ise başka arayışa girmenin gereği var mı? nüfusu az olan ülkelerin, daha az takımlı ligleri türkiye için asla ölçü olamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın