• 10
    sporda esas gaye başarılı ödüllendirmek olmalı. nba normal sezonunda takımlar 72 maç yapıyor yanlış bilmiyorsam. bu 72 maç sonucunda kendisini ilk 8 arasına atmayı başaran takımların bu süreçteki başarıları ödüllendirilmelidir. dolayısıyla bu takımlara "play-in oynayacaksınız" demek söz konusu 7. ve 8.'leri cezalandırmak, öte yandan normal süreç içerisinde ilk 8'e girme başarısı gösteremeyen başarısızları ise ödüllendirmek oluyor bir anlamda. aynı zamanda play-in bir diğer manada "normal sezonu çöpe atmak" da demek oluyor. bu bir kere sporun ruhuna aykırı. aynı denklem beyaz sezon garabeti için de geçerli mesela. beyaz sezon kararıyla beraber tüm sezon boyunca canını dişine takan başarılı takımları cezalandırıyorsun fakat öylesine takılan başarısız ekipleri ödüllendiriyor ve onlara bir şans daha veriyorsun.

    play-in ille de uygulanmaya devam edecekse bu belli kıstaslar çerçevesinde uygulanmalı, örneğin; sadece 8. ve 9. takımlar bu olaya dahil olabilmeli ki burada da atıyorum kafa kafaya galibiyet sayılarının mevzubahis olduğu durumlar vs. gözetilmeli.

    sporda başarıyı ödüllendirmek esastır. 7. ve 8. takım normal sezonda başarılı olmuş ve play-off oynama hakkı kazanmıştır, bana kalırsa gerisi tamamen nba yönetiminin ticari girişimi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın