• 7
    kalması taraftarı olduğum uygulama, ama kesinlikle şu haliyle değil. nba’de bir konuda köklü bir değişim yaşanması gerekiyor artık. iki ayrı konferans düzeninde oynanan oyunun artık lig geneline dönüşmesi gerekiyor. yıllardır doğu konferansı batı konferansı karşısında çok zayıf durumda ve bu durum ciddi haksızlıklara sebebiyet veriyor. yıllardır yüzde elli galibiyet oranına yetişemeyen takımlar doğuda playoffa kalırken batıda takımlar birbirini yiyor.

    konferansların ilk tasarlandığı zamanlar gibi seyahat zamanını ve maliyetini düşürme gibi bir amacı da kalmadı zaten. batıda ülkenin en güney batı ucundaki los angeles takımları ülkenin en kuzeyindeki minnesota’ya maça gidiyorlar, ya da doğuda kuzey doğu ucundaki boston güney doğu ucundaki miami’ye…

    nba’de lig geneli en iyi 16 takım düzenine mutlaka geçilmeli artık. bu şekilde ilk 12 playoff, son 4 play-in olacak şekilde de bir düzenleme yapılabilir. ayrıca clippers’ın yaptığı gibi bilerek yenilip bir takımdan kaçmaya çalışmanın engellenmesi adına da tıpkı nfl’deki gibi her turdan sonra tur atlayan takımların oluşturacağı sıralama ile rakipler belirlenmeli. yoksa bu kadar yüksek pazarlamaya sahip lig batı konferansı ve doğudan bir iki takım şeklinde gitmeye devam eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın