resim
Leonardo Neoren Franco
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:47
Uyruk:Arjantin
  • 611
    (bkz: #316029), (bkz: #316751)

    hali sahada kaleye gecmekle, galatasaray kalesini korumayi bir tutan yazarlar tarafindan hunharca elestirilen kalecidir. hatta biri ilk kurtarisini at. madrid macinda yapti diyecek kadar sacmalamis. ayip cidden cok ayip, tamam arkada bekleyen ufuk ceylan var ama ufuk'un daha surekli kaleye gecmek icin hazir olmadigini hepimiz izledik. bakalim bundan once kac macta kahraman ilan edilmis; denildigi gibi ilk kurtarislarini at. madrid karsisinda mi yapmis?:

    12 eylul 2009 galatasaray besiktas maci ==> (bkz: #187762) (bkz: #187817) (bkz: #187907) (bkz: #188058)
    17 eylul 2009 panathinaikos galatasaray maci ==> (bkz: #190378) (bkz: #190446) (bkz: #190837) (bkz: #191091) (bkz: #191131)

    ve bu maclardan sonra 25 ekim 2009 fenerbahce galatasaray maci geldi. belki de tek kotu oynadigi karsilasma oydu, ama taraftar resmen hala o mactaki performansini elestiriyor. ulan hala her mactan sonra, "ilk kurtarisini yaptigi karsilasma bu" diye entry giriliyor. cidden ayip. ayibi gectim, haksizlik. ya cidden bazi yazarlar var, maclari sadece leo franco hata yapsin diye izliyorlar. ya adam hali sahada kalecilik yapin anlarsiniz diyecek kadar desteksiz salliyor. her mac da boyle sallamaya devam ediyor. ayni mantikla; servet cetin ve lucas neill iyi savunmaci degil, cunku gobekleri yok ve saclari yerli yerinde duruyor. azicik hali saha maci izleyin goruceksiniz ki, tum defans elemanlari, kel ve gobekli.

    ya azicik insaf azicik mantik ya..

    ustune gelen toplari tutuyor diye kaleci mi elestirilir? ben leo franco yerinde olsam ve bu yazilanlari okusam; yemin ederim diger mac ustume ne top gelse iceri alirim, ya da volkan demirel gibi plonjon yapardim ustume dogru seken toplara. yasim geregi, yorum yapacak kadar sadece 2 kaleci izledim, taffarel ve mondragon. taffarel'in mondragon'dan en buyuk farki, yer tutusuydu. leo franco gibi her top ustune geliyor zannederdiniz ama taffarel'in huneriydi o illuzyon. o kadar iyi yer tutardi ki caprazdan cekilen sutlar bile ustune gelmis havasu yaratirdi. mondragon ise tarz olarak biraz daha farkliydi, reflexleri cok iyiydi o yuzden bir direkten digerine ucup top kurtarabilirdi. son yillarda mondragon'u izledigimiz icin taffarel'in bu ozelligini unuttuk, o yuzden bugun taffarel bugun kalemize gecse leo franco gibi elestirecegiz. bu konuda yazilmis cok guzel bir entry icin (bkz: ufuk ceylan/@bunu yazan tosun)

    toparlayalim; ben de ufuk ceylan'i kalede izlemek isterim. ama suan ki hali ile degil. kendini gelistirip, rijkaard'in sistemine uymaya basladigi zaman. daha once de yazdim, (bkz: ufuk ceylan/@soy ozan) hazir oldugunu gordugu zaman emre colak'i oynatan rijkaard, hazir gordugu zaman tabii ki de ufuk'a forma vericektir. ama o zamana kadar kadronun sisteme uyan tek kalecisi forma giyinmeye devam edecektir. hata yapsin diye gozunun icine bakilmaya devam edildikce de attigi her yanlis pas goze carpacak, hehehehe ustune gelenleri kurtardi, ben de hali sahada yaparim diyerek olmaz bu isler. o zaman ben fm'de galatasaraya sampiyonlar ligi sampiyonlugu kazandirdim, o zaman rijkaard'a verip veristireyim.

    biraz daha mantikli, biraz daha destekli sallayalim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın