resim
Emre Akbaba
Takım:Adana Demirspor
Mevki:On Numara
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 4571
    benim fikrime göre kendisinin 11 mayıs 2021 denizlispor galatasaray maçında kaçırdığı penaltıda asıl sorun penaltıyı nasıl kullandığı değildir. oradaki asıl problem emre akbaba'nın o penaltıyı neden kullandığıdır. takımın sahadaki penaltıcısı babel ilk penaltıyı kullanmış ve çok şık bir vuruşla gole çevirmişken ve skor sadece 2-0 iken, ikinci penaltıyı emre akbaba'ya vermek benim gözümde rakibi küçük görmektir. bu kadar önemli bir maçta, takımın sadece kazanması değil atabildiği kadar gol atması gereken bir maçta, kazanılan ve maçın tamamen bizim lehimize dönmesini sağlayacak bir penaltı, hiçbir şekilde emre akbaba'ya hediye edilmemeliydi. bu hareket takımın nasıl olsa atarız, bu penaltıyı da emre kullansın mantalitesine girdiğini ve denizlispor'u küçük gördüğünü gösterdi bana. bu durum yüzünden az kalsın maç berabere olacaktı, 2-1 olduktan sonra takım uzun süre hiçbir şey yapamadı. o penaltıyla maç tamamen kopabilir ve belki 6-0, 7-0 gibi sonuçlar alabilirdik ama tabi olmamış bir şeyi de bilemeyiz.

    kendisinin penaltıyı kaçırması mohammed'in kaçırmasıyla da bir değildir. eğer mohammed sahadaysa penaltıyı mohammed atar ve kimse de bunun aksini beklemez. mohammed penaltı kaçırabilir ve bu gayet normal bir şeydir. hatta mohammed penaltıyı kaçırsa da kendi aksini istemediği müddetçe penaltıları atmaya devam etmelidir. ancak emre akbaba'nın kullanmaması gereken bir penaltıyı kullanması ve üstüne bu kadar kötü bir vuruşla kaçırması, takımın oturup üzerine düşünmesi gereken bir şeydir. bu takım bu kadar önemli bir maçta neden böyle laubali bir hareket yapmıştır?

    fatih terim antrenman videosunda bunun sebebini açıklamak için emre akbaba'ya yeni doğmuş çocuklarından bahsettirmiştir. taraftarın sinirini yatıştırmak için penaltının sebebini bu şekilde anlatmış olabilirler ama bu kadar önemli bir maçın kaderini bu belirlememeliydi. emre akbaba'nın çocuklarını allah bağışlasın, analı babalı büyüsünler inşallah ama bu kadar büyük bir kulübün şampiyonluk maçında gidip de çocuğu oldu diye birine penaltı kullandırılmamalıdır. sonra da gelip bakın çocukları oldu diye gözümüze sokulmamalıdır.

    penaltının kaçmasında emre akbaba kabahatlidir ancak asıl sorun teknik yönetimdedir. kazanılan maçı çocuklara adamak varken, çok gereksiz bir şekilde emre akbaba'ya penaltı kullandırılmıştır. bu hareketle hem galatasaray şampiyonluktan olmuş hem de taraftar emre akbaba'dan nefret etme düzeyine gelmiştir. bu durumun bu hale gelmesi teknik yönetimin suçudur. galatasaray penaltıları ve duran topları takım içinde birbirine hediye etmekten tamamen vazgeçmeli ve takımın penaltıcısı kimse aksini istemedikçe penaltıları o kullanmalıdır.

    umarım böyle bir şeyi bir daha görmeyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın