resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 2758
    başakşehir 2019-2020 sezonunda martin skrtel, 2020-2021 sezonunda ise beşiktaş domagoj vida ile şampiyon oldu. bu iki oyuncu da geriden oyun kurmada başarılı değil ve hemen hemen luyindama tarzı stoper. ayrıca, bana kalırsa luyindama ikisinden de iyi bir stoper, 2019-2020 sezonu şampiyonlar ligi performansında gayet de böyle olduğunu göstermişti.

    sakatlıktan eskisi gibi dönememiş olabilir ama bu haliyle bile, şampiyon olan başakşehir ve beşiktaş takımlarında olsaydı, herkesin imrendiği bir stoper olurdu bana kalırsa. galatasaray açısından kendisiyle ilgili sıkıntı fatih hocanın oyun planına özellikle geriden oyun kurma konusunda yetersiz kalması ve takım alan savunmasındayken anlık konsantre problemleri.

    fatih hocanın kendisinin yerine, ryan donk'u oynatmasına saygı duymakla beraber, madem stoperlerde geriden oyun kurma bu kadar önemliydi neden 8 milyon euro'ya kendisini aldırdı veya neden aldırdığı ve genel olarak takımdaki oyunculara uyum sağlayacak bir oyun planı tercih edilmiyor soruları sorulabilir bana kalırsa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın