resim
Ali Rıza Sergen Yalçın
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 2113
    muhtemelen türk futbolunda önümüzdeki yıllarda önemli bir yere sahip olacak. çok kötü bir teknik direktör değil, fakat çok iyi teknik adam olacak kalibresi de mevcut değil. önemli yere sahip olması ise kayırılması, pohpohlanması, yıllarca gezindiği medyada kendisine verilen destek sebebiyle olacak.

    bu yıl takımını iyi oynattı mı? oynattı evet, belli bölümlerde iyi teknik direktörlüğünü gösterdi. fakat bunu oyunun saha dışı yönüyle hiç uğraşmak zorunda kalmadan, üstelik psikolojiyi de doğru yönetemeden, çok çiğ açıklama ve hareketlerle yaptı. hakemler konusunda hiç sıkıntı yaşamamasına karşın, ali koç'un gücünden korktuğu için sürekli hakem konuştu, aman bizi doğramasınlar korkusuyla şirazesini kaybetti, sakin kalamadı.

    yoksa 14 maç tüm sertliğine karşın sarı kart sınırında gezen sağ bekiyle, taylan'dan çok daha temaslı ve sert oyununa ve çok daha fazla maç oynamasına rağmen taylan'dan bir sarı kart eksik gören josef'iyle falan muhteşem başarılı bir sezon geçirdiğini söylemek abesle iştigal olur.

    sergen'in sezon performansı tam olarak şöyle bir şey; evet, iyi oyun kurgulamayı başardı. fakat bu oyunu 11-12 oyuncuyla oynatma imkanı da kendisine verildi. eğer hakettiği kartları, cezaları yeseydi, beşiktaş'ın o iyi oyuna rağmen o dar kadroyla trabzon'un gerisinde olduğunu falan görürdük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın