• 386
    2021'den sonra konferans ligi başladığı için puanlamada bazı değişiklikler yapmış uefa. bonus puanlar açısından konuşuyorum. yoksa galibiyet 2, beraberlik 1 puan yine, elemelerde ise 1 ve 0.5 şeklinde.

    kısaca özet geçmek gerekirse;

    ucl'de değişen bir durum yok. gruplara kalanlar 4 bonus puan, son 16'ya kalanlar 5, çeyrek finale kalanlar 1, yarı finale kalanlar 1 ve finale kalanlar yine 1 bonus puan kazanıyor.

    gelelim avrupa ligine; malum avrupa liginde eski formatta çeyrek final, yarı final ve finale kalanlara 1'er bonus puan veriliyordu. yeni formatta gruplara kalmaya yine bonus puan yok ama gruplarını lider bitirenler 4, ikinci bitirenler 2 bonus puan kazanacak. son 16, çeyrek final, yarı final ve finale kalanlara ise her turda 1'er bonus puan var.

    son olarak konferans ligi; gruplara kalanlara bonus yok, grubu lider bitirenler 2, ikinci bitirenler 1 bonus puan alacak. son 16 ve çeyrek finalde bonus puan yok, yarı final ve finale kalanlara 1'er bonus puan verilecek.

    dipnot; yeni formatta grup sonrası şubatta play off turu oynanacak, avrupa liginde ucl 3.leri vs uel 2.leri arasında ve konferans liginde uel 3.leri vs uecl 2. leri arasında. bu maçlarda kazananlar herhangi bir bonus ya da ülke puanı kazanmayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın