• 334
    şampiyonluğumuza mal olan, buz gibi golümüzün sayılmadığı maç.

    mesela bir maçtan +1 puan alsaydık, şu maçı yenseydik vs vs dediğimiz her şey son hafta maçları başlayana kadar olan tarihin akışını, rakiplerin davranışını, sonuçları değiştirecekti ve son haftaya şuan yaşadığımız gerçekle aynı şekilde giremeyecektik. belki daha önce, belki son hafta şampiyon olacaktık, belki kopacaktık gibi bir çok ihtimal.

    ancak bu maçta veya herhangi bir maçta galibiyetimizle beraber +1 averaj daha almış olsak son hafta maçları başlayana kadar olan akışa kusursuz yakınlıkta bir senaryo olacaktı. son haftaya beşiktaş’a karşı +3 gol yerine +2 gol ile girmiş olacaktık ve şampiyonluk şansımız çok çok daha fazla olacaktı. dün fark, 1 averaj yani +2 gol olsaydı biz şampiyon olurduk emin olun.

    kader mi dersiniz, kuantum mekaniği mi dersiniz bilmem ancak bu sezon bizim şampiyon olmamızı istemedi ilahi güç. aksine beşiktaş’ın şampiyonluğu için bir sürü sinyal verdi (aşırı derecede hakem ittirmesi, futbol şansı, sakatlıksız süreç, milli takım araları, bazı dişli anadolu takımlarının en kötü dönemlerinde denk gelmesi gibi birçok şey sayılır. bizde bunların tam tersi oldu)

    bu maçta da böyle bir golün iptal edilmesini hakemin kötü niyetine ve o anki bu saçmalığı yapma cüretine veriyorum. ancak hiçbir şey tesadüf değil bence. ben bjk açısından bu seneki sürecin ve şampiyonluklarının onlar için bir sınama olduğunu düşünüyorum. bu sınamanın tohumu da, kendi başarısızlıklarını örtmek için bizim şampiyonluklarımızla uğraşmaya, haksız ve aciz algı yönetimi yapmaya başladıklarında, centilmenlik yerine kutuplaşmayı seçtiklerinde atıldı.

    ilahi adalet aynı 2010-11 sezonundan sonra fenerbahçe’ye yaptığı gibi bunlara da uzun dönemli başarısızlıklar ve tane tane rezillikler yaşatacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın