• 37
    1 haziran 2017'den itibaren geçerli olan yayın ihalesi yıllık 500 milyon dolar + kdv üzerinden satıldı ve o günkü 3,26'lık kurdan sabitlendi. o dönem kurun sabitlenmesine itiraz eden aziz yıldırım haklı çıktı.
    kur artışı, pandemi nedeniyle seyircisiz maçlar ve kaçak yayın gibi sebeplerle yayıncı kuruluş sözleşmeyi düzeltmek istedi. takım sayısının 21 e çıkartılması da konunun tuzu biberi oldu.
    olayla ilgili rıdvan dilmen "temmuz 2020'de başlayan ve yaklaşık 4,5 ay süren bir sorun vardı. tff sanırım 2 milyar 650 bin tl istiyordu. sözleşme 3 milyar tl civarındaydı. beın de bugüne kadar 1,5 milyar tl üzerinde ödeme yaptı. ligin markası bu kadar eder mi, etmez mi bilemem. yayıncı kuruluş 2 milyar 350 bin tl'ye kadar çıkmıştı. arada ki farkı spor toto süper lige isim sponsoru olacak ve 300 milyon tl lik farkı kapatacak" demişti (21 kasım 2020).
    üstelik ilk sözleşmeye istinaden gelirin %10 unu tff ve bir payını da trt alıyordu.
    beşiktaş'lıların yayıncı kuruluşa tavrı, fenerbahçe'nin protestoları ve galatasaray'ın yılın enleri ödül programında yaşadıklarını da düşününce talip olduğu konuşulan saran grubu ihaleyi alırsa yayın gelirleri ne olur belirsiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın