• 36
    2020-21 sezonu sonunda 2. olan biz 209 milyon tl, 1. olan beşiktaş ise 193 milyon tl kazanacakmış. aradaki 16 milyon tl'lik (yaklaşık 1,5 milyon euro) fark ise şampiyonluk priminden kaynaklanıyor (aslında daha şampiyonluk primi farkından beşiktaştan 25 milyon tl, fenerden 11 milyon tl fazla alıyoruz, beşiktaşın ilk 6 primi bizden 8 milyon tl fazla olduğu için net fark 16 milyon tl)

    yani toplam yayın geliri olan yaklaşık 2 milyar tl'nin %11'ini şampiyonluk primleri oluşturuyor. şampiyonluk başına 3,5 milyon tl gibi bi gelir bu. ve bu gelir her sene devamlı olarak verilmeye devam ediyor. istersen son anda kümede kal bizim için mesela o 22x3,5 milyon tl hep baki.

    işte bu yüzden fener bedavadan 28 şampiyonluk zırvasının peşinde. fazladan 9 şampiyonluk, 9x3,5 milyon tl'den her sene fazladan 32 milyon tl. hatta toplam gelirin %11'ini şampiyonluk sayılarına böleceğimiz için, bizim yerimizde sayıp onlara havadan verilecek saçma sapan şampiyonluklar onların gelirini artıracağı gibi bizimkini de oransal olarak azaltacaktır ama şimdi hesaplamaya üşeniyorum. bakalım yine şampiyon olamamış bi fener, seçim falan vaadiyle yine bu zırvayı meydana çıkaracak mı...
App Store'dan indirin Google Play'den alın