• 3705
    türkiye süper ligi 2020-2021 sezonu şampiyonu olmuş takım. galatasaray'ın aykut erçetin'le, orkun usak'la, barış özbek'le, emre güngör'le, servet çetin'le kazandığı 2007-2008 sezonuna benziyor bu sezonki başarıları. bir de sürekli hakem konuşması ve kenarda ellerini açıp itiraz etmesiyle eleştiri konusu olsa da ligi çok iyi bilen bir teknik direktörleri var. hangi rakibin nasıl çözüleceğini iyi bilen, teknik taktikten ziyade takımını bunun özelinde yönlendiren bir profil çizdi sergen yalçın. ligde de doğru düzgün, kompakt şekilde bir taktiğe bağlı kalan takım pek olmayınca bu stratejiyle şampiyonluğu 2 averajla da olsa koparmayı başardılar. 34 maçlık sistemde 71 puana denk gelecek 40 maçta 84 puan topladılar. iki sezondur 34 maçta 69 puanla şampiyon çıkıyordu. 2000'lerin ortasında 76-77 puanlara kadar çıkan şampiyonluk barajı inmeye devam ediyor. 2017-18'de 75 puanla ipi göğüslemişti galatasaray, bir sonraki sezon 69 puanla şampiyon oldu. geçen sezon başakeşhir'e 69 puan şampiyonluk için yetti. bu sezon da beşiktaş çok da yüksek olmayan bir puanla ve 8 mağlubiyet gibi rekor bir sayıyla şampiyonluğu kucakladı.

    hatayspor maçı 7 golden dolayı çok konuşuluyor ama galatasaray alanyaspor ve çaykur rizespor'a arena'da son dakika golleriyle kaybetmese, kasımpaşa ve karagümrük deplasmanlarında biraz dikkatli olsa zaten şampiyonluk şansı olmayacaktı beşiktaş'ın. ancak genel hatlarıyla işin sırrı sergen yalçın'ın ligi neyin ne olduğunu bilecek kadar tanıyor olması. tabi futbolcuların da beklenenden fazla katkı vermesinde bunun ne kadar etkisi olduğu tartışılması gereken bir konu.

    neticede her sezonun bir kazananı oluyor, bu sezon da beşiktaş oldu. gerekli dersleri çıkarıp kendilerini geliştirecekler mi, yoksa yanılgılarla ben oldum havalarına girip seneye çuvallayacaklar mı; bunu zaman gösterecek...
App Store'dan indirin Google Play'den alın