• 20
    gerekenler zaten söylenmiş. adem büyük, muhammet demir, emre kılınç, salih uçan, berat ayberk özdemir, irfan can eğribayat gibi isimler varken dorukhan, mahmut tekdemir, gökhan akkan gibi isimlere kadroda yer verilmiş olması anlamsız.

    ancak biz bunlara 2002 yılından alışığız. sırf dünya kupasında oynamış olsun diye, madalya almış olsun diye okan buruk'u sakat olmasına rağmen kadroda tutan; o yıl iyi performans gösteren serhat akın'ı ve tayfun korkut'u kadrodan çıkarmış şenol'dan bahsediyoruz. hakan şükür gol orucunun dibine vurmuşken ilhan mansız'a bir türlü onbirde şans vermeyen bir adam bu. hala yüzyılın gizemi olan, süleyman seba'nın yeğeni olmaktan başka ne gibi bir futbolculuk vasfı olduğunu anlamadığım tayfur havutçu'yu milli takım kadrosunda tutan adamdan bahsediyoruz.

    genç arkadaşlar belki bunu tam anlayamaz. ama emre belözoğlu, suat kaya, okan buruk, ergün penbe, tugay kerimoğlu, ümit davala, hatta ingiltere'de yıldızı parlamış mustafa izzet gibi bir jenerasyonumuz varken tayfur havutçu isimli bir adam euro 2000, 2002 dünya kupası dönemlerinde bu takımda banko oynuyordu. akıl alır gibi değil.

    bu takımın omurgası sağlam. ancak yeri geldiğinde etkili takviyelerle bu direnci korumak önemli. bunun için de en çok hak eden, en çok katkı sağlayabilecek isimleri monte etmek gerekir. aday kadroda bu açıdan bariz haksızlıkların yapıldığı malum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın