• 186
    diğer maçta beşiktaş'ın bir an için en azından bir farkla kazandığını düşünürsek, bu maçta en az 4 farklı bir galibiyet olması gerekiyor adımıza.
    oynadığımız oyun, üretkenliğimiz bunu vaad ediyor mu? maalesef bu soruya "hayır" demek durumundayız.
    ama bir yandan da bu tip maçlarda sezonu özetleyen performanslardan ziyade bu maça, bugüne özel oyuncu form durumları ve psikolojileri daha fazla etki ediyor.
    yoksa sezon genelindeki pasa dayalı ama üretkenlik fukarası oyunla biz en son oynanan konyaspor maçından hallice bir oyun izleriz en fazla.
    bu nedenle herkesin full konsantre olduğu, zor bulduğumuz pozisyonları kolay heba etmediğimiz, maksimum dikkatle değerlendirdiğimiz bir oyun olmalı.
    her ne kadar üretkenliğimiz tartışılır dediysek de sezon içinde içeride 6 gollü galip gelinen denizlispor ve gençlerbirliği maçlarının varlığını da unutmamak gerek bir yandan.
    malumunuz son yıllarda duran toplardan pek ekmek yiyemiyoruz. bu maçta bunu kırmamız şart, verimli kullanmalıyız.
    öncelikle yedek kalecimiz dahil her oyuncunun aklında önceliklendirme anlamında ilk olarak maçı kazanmak, sonra atabileceğimiz kadar gol atmak olmalı, evet, önce maçı kazanmalıyız. zira ihtimallerden biri de averaja gerek kalmayacak şekilde puan parkıyla şampiyon olmak.
    dolayısıyla sıralamamız galibiyet + maksimum gol olmalı.
    maçlara dair;
    iyi senaryolar;
    maçın başında ilk 15-20 dk'da atacağımız 1-2 golle beşiktaş'ın zaten kötü olan psikolojisini iyice bozmak ve belki bu sayede beşiktaş'ın galip gelemediği ve bizim daha fazla gol atmaya ihtiyaç duymadan puan farkıyla şampyon olmamız

    iyi ya da kötü olması tartışılır senaryolar;
    beşiktaş maçının uzun süre golsüz geçilmesi ya da göztepe'nin bulacağı bir golün bizim takımın fazla gol atmaktan ziyade konsantrasyonunu galibiyete çevirmesine, akabinde beşiktaş'ın son dakikalarda geri dönmesi ve bize skoru arttırmak için süre kalmaması gibi bir ihtimalin varlığı.

    kötü senaryo
    bizim maçın mantara bağlanması, aksine beşiktaş'tan gelecek gol haberleri ile motivasyonumuzun kaçması ve psikolojimizin bozulması
    beşiktaş'ın uzun süre öne geçememesi ile kendimizi puan farkına şartlamışken son dklarda beşiktaş'ın golü bulması ama bize fazla gol için süre kalmaması.

    tabi bunların hepsi olabilitesi olan durumlar, en makulu beşiktaş'ın puan bıraktığı, bizimse galip gelerek puan farkıyla şampiyonluğa uzanmamız.

    işin özeti, evet şampiyonluk güzel ama kaybı halinde yıkımı yaşayacak olan beşiktaş, bu da onları daha stresli yapacaktır.
    biz ise zaten 4-5 hafta önce kepenkleri indirdiğimiz için gelecek bir şampiyonluk muhteşem bir olay olur olmasına ama gelmezse de beşiktaş'a yapacağı tahribatın %10'unu yapmaz bizde.

    hayırlısı allah'tan, bekleyelim, görelim...

    (bkz: 15 mayıs 2021 göztepe beşiktaş maçı)
    (bkz: 28 nisan 2021 galatasaray konyaspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın