resim
Hasan Gökhan Şaş
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:-
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
  • 2481
    yakın bir arkadaşımdan 2002 dünya kupasının, o dönem trt ve diğer kanallarda yayınlanan geniş özetlerine ulaştım. burada sizlerle paylaşmayı çok isterdim, ancak telif olaylarından ötürü paylaşamıyorum. ayrıca internete yüklü de değil zaten, flaş bellekle temin ettim.

    gerçekten bir türk futbolcunun zirveye çıktığı dönem, kendisinin japonya-güney kore ortaklığında düzenlenen dünya kupasındaki performansı. konuyla alakasız, ancak söylemekte fayda görüyorum, yıldıray da müthiş bir turnuva geçirmiş 2002 dünya kupasında. hasan'a dönersek, inanılmaz bir performans, inanılmaz bir sansasyon, hani şimdi 19 sene öncesinin durumu anlatılınca pek bir esprisi kalmıyor gibi gözüküyor, ancak olay öyle değil. yaşı 30, hatta 35'in üzeri yazarlarmız hatırlarsa, o dönem liverpool ve arsenal başta olmak üzere çok ciddi takımlardan, çift haneli milyon dolarlık (o dönem euro yerine dolar revaçta) teklifler konuşuluyordu. kendisinin de çok sonradan bu konuda pişmanlık temalı bir açıklaması vardı diye hatırlıyorum.

    galatasaraylılığından şüphe duymayacağım birkaç insandan birisidir hasan. ancak bu kadarı da iyi değil yahu, keşke biraz profesyonelce davranıp avrupa şansını deneseymiş. hem galatasaray'a, bir de o kısır dönemde ciddi bir bonservis getirisi kazandıracaktı, hem kendi adına oyununu ve ismini yükseltme şansını yakalayacaktı, hem de 2005'e kadar sönük geçen performans yerine, gözden uzakta, müthiş yeteneğini ciddi bir avrupa mentalitesi ile harmanlayıp, gerçekten uluslararası bir oyuncu olma şansını yakalayacaktı.

    kaldı da ne oldu, ne hasan, eski hasan olarak kalabildi, ne galatasaray ciddi bir gelir elde edebildi. ne de o günden sonra 2005-2006'daki efsanevi tek senelik sonat harici kayda değer bir şey yapabildi.

    kendisinin futbolun teknik ve taktik yönünü olmasa da, şu aralar ele ayağa düşen "ruh" kavramını çok iyi bildiğini ve dahi bunu yaşayan isimlerden birisi olduğunu düşünüyorum. biraz kafayı işin teknik detaylarına verse ve biraz daha soğukkanlı ve profesyonel davranabilse kesinlikle büyük bir saha kenarı figürü olabilirdi. yoksa izlanda maçı ile alakalı talihsiz yorumu, teknik direktörlük macerasına atılmaya cesaret gösterememesi falan kendisi adına hep eksi yazanlar.

    senin de bayramın mübarek olsun hasan şaş'ım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın