• 152
    yanlış yaptigini düşündüğüm renkdaslarimizdir. nasıl ki oyun, hoca ve oyuncular eleştiriliyorsa bir maçın hakemi kötü maç yonettiyse oyundan bağımsız olarak eleştirilir. beşiktaşlı arkadaşım dün bana bir mesaj attı ve o mesajda hakem hataları olmasa oluşacak puan durumunu yazdı. 38. hafta sonunda beşiktaş 87 puanla lider olmaliymis ki bu süreçte 6 puanları hakemle gasp edilirken, galatasaray 64 puanda kalacakmış 14 puanı hakem sayesinde almış diye. fenerbahçe de 56 puanda olacakmış. algı böyle birseydir. mesele hakemlerin bizim maçları kötü yönetmesi değil art niyetli yönetmesi ve rakiplerimize ise hoş görülü olması. bunu sadece kartlar açısından gorebiliriz. aynı pozosyinlarda bize kırmızı çıkarken, rakiplerimize sarı bile çıkmıyordu. işin ilginci üç takım içinde sertlik düzeyi en az olan takım biziz.

    ligin ilk yarısında oynanan antalyaspor maçında emre kilinc'i atan abdulkadir bitigen, ikinci yarı oynanan karagümrük maçında, lens'i oyundan attırmayıp, donk'un atılmasını sağlayan, son dakika kerem'in penaltısını iptal ettiren var hakemi yine bitigen, babel'in gençlerbirliği maçında attığı golü iptal ettiren var hakemi yine bitigen. denizlispor maçında nizamı golü vermeyen ama var ile düzeltmek zorunda kalan yine bitigen. maçta 3 penaltı vermesi bizi sevdiğini göstermez, o penaltıları vermeme şansı yoktu. zaten o kadar bariz penaltılar olduğu için, rakip yoneticiler bile bu konuda açıklama yapmadı. bitigen'in yanlış kararlari antalya ve karagümrük maçında 4 puan kaybetmemize sebep olmuşken, babel'in nizamı golünü iptal etmesi yüzünden belki de şampiyonluk gidecek. çünkü bir maçta farkın acilmasi için 3. golün gelmesi gerekir.

    rakiplerimize yapılan kiyaklara girmeden, bir çok maçta hakemler canımızı yakmisken ligin son haftasına başabaş girdik. olaylara birde bu yönden bakmak lazım. yoksa kötü oyun, kötü taktik, yanlış oyuncu tercihi de sonuna kadar eleştirilir. galatasaray süper oynamasa bile, bir düzen içinde oynarken ve mental olarak gucluyken, fenerbahçe ve alanya gibi iki deplasmanda hakemin bariz hatalarına ragmen galibiyetle döndü. ama kötü donemlerinde hakemlerin yanlış kararlarına gücü yetmedi. o kötü donemimde hakemler hakkım olanı verse 6 maçta 1 galibiyetlik seride belkide 2 galibiyet alıp, diğerlerinde yine puan kaybedecektim ama o bir galibiyet 15 mayıs günü iplerin benim elimde olmasını saglayacakti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın