resim
Emre Akbaba
Takım:Eyüpspor
Mevki:On Numara
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 4455
    (bkz: 7 mayıs 2006 beşiktaş galatasaray maçı)
    meşhur hasan kabze'nin biri 90+2 de gelen 2 golüyle kazandığımız maç. bu maçta ilk yarıda skor 0-0 iken necati ateş de penaltı kaçırmıştı. necati de o dönem tıpkı şu anki emre akbaba gibi formsuzluğu ile eleştiriliyorken bu penaltıyı kaçırması taraftarı iyice öfkelendirmişti.

    tarihi bir maç olduğu için bu detay pek hatırlanmaz. ancak tarihteki en anlamlı şampiyonluk yolunda belki de o penaltının kaçması gerekiyordu. o penaltı gol olsa belki hasan kabze'nin son dakika golüne kalmadan kazanacak ve son hafta öncesi fb'nin moralini bu kadar bozmayacaktık.

    emre akbaba'nın trabzonspor'a attığı gol ve yine 28 nisan 2021 galatasaray konyaspor maçında attığı kritik goller ile şu an şampiyonluğa bu kadar yaklaştık. eğer şampiyon olursak* en az kostas mitroğlu*, hasan kabze ve daha niceleri gibi unutulmayacak gollere imza atmış olacak bu aslan parçası.

    galatasaraylılığından zerre şüphe duymadığım bu kardeşimizden ben razıyım. şampiyonluk böyle yürekli oyuncular ile geliyor. bu arada yukarıda bahsettiğim 2006 yılındaki bjk maçında da son dakikada ortayı açan çok da beğenmediğim ve bazen tahammül edemediğim sabri sarıoğluydu. aynı sabri 26 şubat 2009 galatasaray girondins de bordeaux maçında da son dakika golüyle turu getirmişti.

    ben böyle yüreğiyle oynayan oyunculara önem veririm. üstelik 2 defa ayağı kırıldı ve döndü. çok kişi bunu başaramayabilirdi. futbolu galatasaray'da bırakmasını istediğim içimizden biri.

    inşallah 2020-2021 sezonunda şampiyon olacağız ve kendisi de şimdiden unutulmazlar arasında yerini alacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın