• 132
    benimdir, her zamanda böyle olacak. çünkü ben kimsenin bizi doradığını falan düşünmüyorum, yapamazlar da zaten bunu. amatör küme değil burası. tartışmalı bir pozisyonu rakip lehine yorumlar, sana daha kolay kart çıkartır, rakibin zamandan çalmasına müsaade eder bir hakem. ama bu kadar yani. nizami golünü iptal edemez, edebilecek bir şey var mı diye bakar, araştırır ama tertemiz golde faul uyduramaz. olsa bile 1 maç olur bu. her takım lehine aleyhine hatalar yapılıyor bu ligde. bu sene açık ara galatasaray aleyhine hatalar fazlaydı ama madem tüm lig kurguydu nasıl geldik şu an bu noktaya? üstelik gayet de kötü bir futbol oynadık sezonun büyük kısmında.

    dünyanın her yerine hakem hataları oluyor. ingiltere'de ne skandal kararlar oluyor. ya bu sene liverpool eb kıymetli oyuncusunu ofsayt olan bir pozisyonda kaybetti var sebebiyle oyun durmayıp devam ettiği için. bizde aynısı muslera'ya oldu, günlerce ağladık. tabii bu ligde en az ağlayan biziz o kesin ama zaten o da eleştiriliyor niye daha çok ağlamıyoruz, bağırmıyoruz diye.

    bu ligin sorunu hakem hataları değil, ben hala iddia ediyorum bir hakem böylesine büyük bir takımın ligdeki kaderiyle oynamaya cesaret edemez. 25 30 milyon taraftarı var bu kulübün. iddia oynayanı var, toto oynayanı var. sorun saha içinde hakemlerde değil asıl olay bence pfdk'da dönüyor, siyasette dönüyor. ama bizler hedefe hakemi koyuyoruz. bizim real madrid maçında skor 3-1 iken net penaltımız verilmedi. o zaman bu kadar sitem etmedik. çünkü diyorsun ki hatadır bu, görmedi ya da diyorsun ki takdir hakkını real lehine kullandı, real lobisi vs. türkiye'de ise her karar tartışmalı, her karar şüpheli. neden? sebebi hakem değil, sebebi siyasal islamın ahlakını bulaştırdığı mevcut futbol ikilimi.

    bu ülkede şikenin üzeri örtüldü, bu ülkede ırkçılığın üzeri örtüldü. o yüzden hakem konuşmak bana komik geliyor. konuşacaksak akp'nin iktidarını siyasal islamın iğrençliğini konuşalım. bunu konuşamıyorsak da sahaya çıkıp top oynayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın