• 245
    fatih hoca’nın gençlere kendi isteği ile değil, başkan mustafa cengiz’in zorlaması ile forma verdiğinin en güzel delilidir beşiktaş maçı kadrosu. tekrar ediyorum, fatih hoca’nın enerjisi düştü artık. kendisini güncelleyememiş maalesef kerem ve halil gibi enerji dolu gençler yerine, emekli olup uzatmaları oynayan babel ile falcao’yu tercih etmiş.

    falcao ve babel iyi ise halil ile kerem gelinceye kadar neden dört maçta yenildik ya da berabere kaldık? halil ve kerem ikilisi olmasaydı göztepe, antalyaspor, konyaspor ve gençlerbirliği maçlarını alabilir miydik? halil sadece trabzonspor maçında oynamadı onda da son son saniyede bir puanı zor kurtardık. sonuç ne olursa olsun, baştan yazıyorum; kerem ve haili gibi iki enerjik, hızlı, genç ve teknik futbolcu varken fakcao ve babel ile oyuna başlanmaz. elli kez denedi ama hala görmedi ki babel ilk onbir başlayınca asla verimli o-la-mı-yor. babael’in gol attırdığı maçlara bakın hepsinde son yarım saatte oyuna girmiş. neden? çünkü ilk onbir başladığında, rakip diri oluyor ve ona şut fırsatı vermiyor.

    neyse, üzgünüm ama bu kadrodan bir şey çıkmaz. ikinci yarı dilerim ki halil ve kerem’i oyuna almak zorunda kalır ve onlar da goller atar galatasarayımızı zafere taşır.

    not:galatasaray yönetiminde futbolu gerçek manada iyi bilen, iyi futbolcudan anlayan bir başkan vardı o da artık aday olmuyor. adayların ise hiçbiri futboldan ve futbolcudan anlamıyor. hepsi isim yapma ve galatasaray’ı sömürerek semirmenin derdinde. yine galatasaray fakirleşirken birirlerinin zenginleşme dönemi başlıyor. çok üzgünüm. umarım ve dilerim ki yiyecekleri tek kuruş bile kursaklarından geçmesin.

    ekleme: yazıyı yazdıktan sonra aklıma geldi; acaba ilk yarı değil de ikinci yarı mı hücum oynamayı düşünüyor fatih hoca. bu nedenle mi halil ile kerem’i ikinci yarıya sakladı? gerçi bence ilk yarıda gençlerle beşiktaş defansını yorup, hırpalayıp ikinci yarıda babel ve falcao ile fişi çekme fikri daha mantıklı ama tersi de kabul edilemez değil.

    (bkz: 8 mayıs 2021 galatasaray beşiktaş maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın