resim
Bartuğ Elmaz
Takım:Sivasspor
Mevki:Ön Libero
Yaş:21
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 258
    foden'i şampiyonlar ligi finalinde izleyip sayfa sayfa övecek milletimizin, bartuğ hakkında daha iyi kötü bi fikir sahibi bile olmadan, ''alt yapıdan ne yetenekler çıktı şimdi yoklar'' gibi boş argümanlarla çanak tutuyor olması ne acı.

    bahsi geçen yeteneklere de bir tek biz vakıf değiliz heralde? 2000 jenerasyonumuz dışında uzun yıllardır alt yapımızdan gerçekten yetenek vaat eden kim çıktı da yok oldu o da ayrı bir merak konusu.

    u18 de gol atan her tipi yetenek zannedip, fiziği yaşına göre iyi olan her topçuyu a takımda oynayabilir sanıp, wonderkid kavramını da sadece sadece fm den ibaret sanınca muhabbet ''altyapıdan kimler geçti de yok oldular''a dönüyor olabilir fakat, bu oyuncu o oyuncu değil.

    bartuğ zaten harikalar yaratmıyor. kimse baruğ'u şöyle oynuyor, şöyle performans veriyor, şöyle çılgın atıyor diye övmüyor zaten. bu çocuğun potansiyel çıtası pik noktalarda. oyun görüşü, pas kabiliyeti, şut tekniği, vizyonu, sadece iyi değil. top seviye. böyle futbolcuların ısrarla oynatılması lazım işte. böyle oyuncuların üzerine düşülmesi lazım.

    arsene wenger sadece walcott'un barındırdığı denge, hız, top sürme gibi insanüstü yetenekleri için daha çocuk yaşta belden üstünü geliştirebilmesi için seneler harcadığından, zaten dünyanın en hızlı oyuncusuyken koşarken attığı adımların aralığını geliştirerek bir çok atletten bile daha hızlı hale getirdiğinden bahsediyor.

    guardiola koskoca premier ligde foden'i 17 yaşındayken özellikle küçük maçlarda değil de derbilerde oynatarak hazırladığından bahsediyor.

    bizdeki zihniyet hala fatih öztürk. oynatalım da yem mi edelim kafası. farka gitmiş anadolu maçının bitiş düdüğüne ramak kala oyuna almaya çalışmak. sezon öncesi kampında gençlere önem veriyorum mesajı olarak oyuncak etmek falan.

    daha çok foden izleriz.

    ek olarak alt yapıda harikalar yaratan oyuncular arıyorsak batuhan kör, ömer beyaz, emre demir gibi tiplerin ileride ne seviyelere geleceğine bakmak lazım. referans u 18 de gol kralı oldu diye yetenekli sanılan cafercan olmamalı yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın