resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 924
    2018-2019 sezonundaki avrupa ligi galatasaray - benfica eşleşmesindeki performansından fatih hoca başta olmak üzere izleyen herkes etkilenmiştir sanıyorum. benfica, bize karşı ve sezonun kalan kısmında 4-4-1-1 ile çok iyi bir seri yakalayarak ligde şampiyon olmuştu. 2020-2021 sezonunun son maçlarında gedson fernandes'in performansının artmasında antrenman ve maç temposu kazanmasının yanında, fatih hocanın o zamanki benfica'ya benzer bir 4-4-1-1 tercih etmesinin de etkili olduğunu düşünüyorum.

    gedson, 4-1-4-1'de box to box oynadığında özellikle rakip ceza sahası koşuları ve bitiricilik konularında o rolün ofansif gerekliliklerini tam olarak yerine getiremiyor ama 4-4-1-1'de merkez orta sahada belirli bir alanda serbestlik tanındığında enerji ve temposuyla domine ediyor. orta sahada iki kişilik bir efor sergilemesiyle joao felix ve emre akbaba gibi oyuncuların da defansif zaafiyetini azaltıyor ve oyunda olabilmelerini sağlıyor.

    4-4-1-1 ile otomatik olarak hem gedson fernandes'in hem de emre akbaba'dan yüksek verim alabiliyoruz. umarım fatih hoca, 4-1-4-1'den temelli vazgeçip, 4-4-1-1'i güçlü bir a planı olarak belirler. ayrıca, forvet arkası için emre akbaba'yı alternatif yapabilir ve o bölgede takımımızda a-class etki yapabilecek talisca veya hakan çalhanoğlu gibi bir oyuncu alabilirsek, kapalı savunmaları çok daha rahat açarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın