• 6712
    camiam, takımım. ancak, kimler tarafından yönetilmeye çalışıldığını görünce üzülmemek ne mümkün.

    yazının yazılma gününde olanlar malum. galatasaray'ın halen koltuğunu bırakmayan başkanı sn. mustafa cengiz ve yönetiminin almış oldukları (!) karar neticesinde seçime en gidilmesi gereken zamanda seçime gidilmeyeceği (en azından şu anki statü) açıklandı.

    kararın hukuki uygulaması, dernekler kanunu, tüzük vs. bu konuya girecek değilim, çok da bilgim yok açıkası. ama fikrine değer verdiğim renktaşlarım ve hukuk fakültesi mezunu arkadaşlarım da, bu iptalin hukuki açıdan geçersiz olduğunu, bu kararın iptalinin sadece içişleri bakanlığına ait olduğunu belirtiyorlar. ki böyle bir karar olsa, zaten belhanda'ya yaptıkları mobbingin alenen belgesini koyan bir camia için bu hiç de zor olmaz.
    şimdiden kusura bakmayın, uzatacağım, zira bu kadar canımı acıtan bir durumla uzun zamandır karşılaşmamıştım
    yönetimimizin yazısında dikkatimi çeken bir kaç ifade var, tabii ki özetleyeceğim.

    * pandemi nedeniyle, imza toplanamaması vs olabilir, bu nedenle bu durum ertelemeye neden olmalıdır.
    (nickimin kypbnlk olduğu kadar eminim ki, koltukta oturan başkan 100 imzayı bulamadı)
    *mayıs ayında son iki haftasonu yapılacaktır vs, mayıs ayında işin ne olacağını bilmiyoruz
    (burada şöyle bir durum var, siz madem tüzüğü delmek istemiyorsunuz, şimdi ister istemez tüzük deliniyor. mayıs'ın son iki haftası yerine nisanın ilk iki haftasında da bu iş yapılabilirmiş, ama koltukta oturan başkan ve yönetim kurulu (kurul dediğime bakmayın, üç bilemediniz dört kişi (başkan sn. cengiz, başkan yrdm. sn albayrak ve günay ve finans konularında görüşlerini beyan eden sn. kancal var, youtube hesabımıza göre). buna ek olarak, madem bu iş mayısta yapılamıyor, o zaman pandemi kurulundan siz de bu işin tevfik fikrette değil, stadda yapılabilirliğie dair onay alabilirsiniz. özal usülü, anayasayı bir kere delmekten bir şey olmayacak *.
    * bu tarihte yaparsak temsil oranı daha az olur, daha demokratik olsun.
    (yönetimin mayısın ikinci haftasından sonra koltukta durduğu her dakika, demokratik bir sürecin işareti değildir, kimse kusura bakmasın)

    ancak, ben olaya daha farklı bir açıdan bakmak istiyorum. eşim, bulunduğumuz ilçenin hıfzısıhha kurulunun bir yedek üyesi, ana üyenin katılmadığı toplantılara imza yetkisi alarak katılabiliyor. 15 aydır hayatımızı zindan eden ve maalesef bir çok kayıp verdiğimiz bu süreçte, kuruluşu aslında çok eski olan bu kurullar il ve ilçe özellerinde önemli bir yer edindiler. özellikle bu tip toplantılarda, yapılan ve yapılması gereken iş çok basit. özetle, biz şu tarihler arasında tüzüğümüz gereği bu toplantıyı yapmamız gerekiyor. pandemi nedeniyle bu süreç için sizden bu işin bizim de tüzüğümüze uygun biçimde nasıl yapılabileceği konusunda sizden bilgi almak istiyoruz tarzı bir yazı sonucu, kurullar belirli standartlar ile bu işleme izin veriyorlar.

    son olarak, yönetim kurulundaki 4 üyenin dışında halen istifa etmeyen değerli üyeler; güzel bir iş yapın, biz de sizi güzel hatırlayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın