resim
Philip Walter Foden
Takım:Man City
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.71
Uyruk:İngiltere
  • 29
    fm tabiriyle bitiricilik diye belirtilen özelliğini geliştirirse dünyanın en büyük futbolcularından birisi olabilecek futbolcu. en çok dikkatimi çeken özelliklerinden birisi hücum anlamında bahsettiğim özelliği dışında kusursuza yakın bir oyun sergilerken aynı zamanda müthiş de bir savunmacı. hem sol iç hem sol açık hem de sol forvet oynayabiliyor. hatta biraz abartırsam 3-5-2'de beşlinin solunda dahi oynayabilir. kendisinin bir maçını izlerken muhakkak kendi yarı sahasında, korner direğinin oralarda savunma yaptığını, top kaptığını her maç görebilirsiniz. bazen pep kendisini sağ tarafta ya da serbest de görevlendiriyor ancak en iyi performansını her zaman sol tarafta veriyor.

    uzaktan şutları çok sert ve düzgün, çok rahat adam eksiltebiliyor, müthiş bir depar özelliği var, çeviklik kusursuz, topu sırtı dönük aldığında hemen dönüp hızlanabiliyor, ortalama bir orta saha oyuncusundan daha iyi pasör, kavisli ve sert çok iyi orta açabiliyor, top tekniği üst düzey; bunlar foden'in bir çırpıda sayabileceğim belirgin özellikleri. aslında bitiricilik diye belirttiğim özelliğinde kaleciyle karşı karşıya pozisyonlarda dağa taşa diye tabir ettiğimiz yerlere asla vurmuyor ya da çok manasız paslar vermiyor. şampiyonlar ligi grup aşamasından eleme turlarına birçok maçını 90 dakika dikkatli olarak izledim. genellikle en büyük eksisi kalecilerin üstüne vurması. biraz bunun üzerine çalışsa abartmıyorum her maç kesin gol atabilir çünkü allah vergisi muazzam bir yeteneği var.

    ayrıca city gibi bir takımda böyle bir yeteneğin meydana gelmesi de ayrı olay tamamen pep'in öğretmenliği ile alakalı olduğunu düşünüyorum. yoksa kolay kolay bu işlere girmezler, biliyorsunuz dünyanın en büyük bütçelerinden birine sahip bir kulüpten bahsediyoruz. parası neyse verir, en iyisini alır gelir. naçizane kendisine tavsiyem city'nin bayrak adamı olması. zaten city gibi bir kulüpten parasını verip kendisini alabilecek başka bir kulüp olmadığını düşünüyorum. tamamen kendi rızasıyla ilgili eğer kalmayı düşünürse birkaç seneye kaptanlığı falan da alabilir. sonuca bağlarsam özetle; şu an dünya üzerinde izlemekten en çok keyif aldığım birkaç futbolcudan bir tanesi. dediğim gibi foden son vuruş, onu da halledersen çok başka seviyede anılmaya başlayacaksın.

    düzeltme: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın