• 32
    kitabın ortasından konuşacağım. baştan belirteyim. son zamanlarda fatih hoca konusu ne hikmetse çok fazla tartışılır oldu. hocayı az çok tanıyan herkes malum milli takıma gitme sürecinin altyapısını bilir ve bu yüzden çok yoğun tepki vermedi. hoca her zaman milliyetçi duyguları yüksek biri olmuştur. düşünce yapısı belli, değişmedi, bu yaştan sonra da değişeceğini sanmıyorum. o zamanlar bazı çevreler hocanın reddedemeyeceği bazı konularda üzerine geldi ve sonunda istediğini aldı. hoca'nın milli takımdan gönderilme süreci de aldığı tazminatı bağışlaması da herkesin malumu zaten. hoca kimseye eyvallah çekmedi, kendi değerlerini yaşadı olay bu.

    hocanın bel altından vurulacak en son yeri paradır. hani rakip takımlar diyor ya, hocaya. böyle bir kariyeri hangi meslek dalında yaparsanız yapın o paraları kazanmanız doğaldır. bu mesele şeye benziyor, cem yılmaz'ın para kazanma konusunda söylediği söze, "ben zaten bu işi severek yapıyordum, üstüne para kazandım". şimdi kalkıp ülkenin iyi komedyenine "çok para kazanıyorsun" dersen, iyi nir espri olur bu, fazlası değil.

    bir de hoca sanki fenerbahçe'ye gitmiş gibi bir tepki var sürekli. zamanın tff başkanı kimse onunla poz vermiştir. hoca kurumla anlaşmıştır, kişiler geçicidir. x şahıs ya da y şahıs olmasından ziyade kendisi milli takımdan gelen teklif olarak bakmış ve buna göre süreç ilerlemiştir. ünal aysal da fatih hoca da süreci sonrasında anlatmıştı. dileyen açıp açıp izleyebilir. bu konu zaten binlerce kez tartışıldı, tekrar tekrar açmanın da çok bir anlamı yok.

    sadece galatasaray ve milli takım çalıştırdığı için eleştirildiğini de gördüm ya daha da şaşırmam diyordum , yine şaşırdım. bu mantıkla biz metin oktay ve bülent korkmaz'ı da eleştirelim o zaman. hatta muslera'yı da eleştirmek lazım 10 yıldır kalemizi koruyor, neden gitmedi başka takımlara değil mi ?! şimdi muslera gidince biz ne yapacağız? belki 1 - 2 şampiyonluk daha az kazanırdık ama ayakta olurduk ?!

    fatih terim yaklaşık 50 yıldır galatasaray'da ve galatasaray'ın şu an yaşayan tek efsanesi. bir kere daha yazalım. tarihte yeri tekrar alsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın