resim
Salih Uçan
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:30
Boy:1.82
Uyruk:Türkiye
  • 955
    niye sergen yalçın'ı tercih edeceği düşünülüyor anlaşım değilim.

    şampiyonlar liginden dolayı bir takım tercih edilebilir ve buna da saygı duyulur ama 2019-2020 sezonundan sonra niye sergen yalçın'ın takımını tercih edileceğini bir kişi bana açıklayabilir mi?

    2019-2020 sezonunda beşiktaş'ta neredeyse hiç bir yerli oyuncu kendini geliştirememiştir. şuan beşiktaş takımından şu oyuncu kesinlikle türkiye milli takımında oynaması gerekir diyeceğiniz bir isim bile yok. rıdvan yılmaz'ı ayırabiliriz bu durumdan fakat rıdvan'ı da genelde 2. tercih olarak kullanmıştır. sürekli kaleci alınsın diye açıklamalarda da bulunmuştur. yani ersin 'e ya da utku'ya güvenden değil mecburiyetten oynatmıştır.

    daha önce milli takımda başarılı şekilde ülkeyi temsil eden dorukhan ve oğuzhan neredeyse hiç süre almadılar. aynı şekilde daha önce milli takımda oynamış gökhan töre'de, daha önce hiç milli takımda oynamamış oğulcan çağlayan ve kerem aktürkoğlu'nun neredeyse yarısı kadar süre almış. aboubakar sakatlanmasa muhtemelen onu da alamayacaktı. sene başında altınordu'dan alınan 21 yaşındaki atakan üner sadece 63 dakika oynayıp, devre arasında kiralanmış.

    oğuzhan ve dorukhan'ın olduğu mevkilere mensah ve josef de souza transferlerini yaptırmış. üstelik bu verdiği süreler bu kadar sıkışık fikstür ve normale göre çok daha fazla oynanan bir sezon için geçerli. üstelik bu durum beşiktaş'ın kadrosunun kötü olduğunu söylenen sezonda ortaya çıkmış.

    fatih terim ise daha önce sadece 1 sezon süper ligde düzenli oynayan taylan'ı milli takım seviyesine çıkarmış, aynı şekilde oğulcan'a gökhan töre'nin neredeyse 2 katı, kerem'e de güvenerek gerekli süreleri vermiştir. ayrıca halil ibrahim dervişoğlu'nu da falcao, babel ve momo varken bile oynatarak milli takım için orada da bir opsiyon sağlamıştır. emre kılınç'ı yeni bir pozisyona adapte edip daha kullanışlı bir oyuncu haline getirmiştir. emre'nin bu özellikleri milli takım için de değerli hale gelecektir.

    yani yerli bir oyuncunun sergen'i seçmesi için hiç bir sebep yok. ayrıca teknik ve oyun bilgisini geliştirip daha iyi bir oyuncu olmak istiyorsa net bir şekilde fatih terim'le çalışmak ister.

    umarım biz de şu seçim işlerini biran evvel bitirip, oyunculara adam akıllı tekliflerle gidebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın